Tall Ships Races logo
Eline utlyser medseiler-stipend

Eline Kristiansen (23) har et brennende ønske om at flere ungdommer skal få muligheten til å oppleve livet på sjøen. Derfor utlyser hun to stipend for ungdom som vil teste ut livet som medseiler.

Eline utlyser stipendet gjennom sitt prosjekt Vitamin Sea Sail som har som hovedmål å gi ungdom muligheten til å oppleve livet på sjøen, samt å spre ordet om seiling og seiltrening. Stipendene dekker en seiltur med Statsraad Lehmkuhl fra Fredrikstad til Bergen, i tillegg til reisen til og fra havnene. Turen har en varighet på ti dager, fra 13-23 juli, og er en del av The Tall Ships Races.

Eline på brygga i Fredrikstad

Eline deltok selv på sin første seilas i 2011, hvor hun seilte fra Lerwick til Stavanger. Siden den gang har hun deltatt på The Tall Ships Races seks ganger, og går nå inn i sitt åttende år som medseiler. Hun er også Norges ungdomsrepresentant i Sail Training International Youth Council og sitter også som ungdomsrepresentant i NSTA.

For tiden studerer hun veterinærmedisin i Ungarn.

- The Tall Ships Races er et fantastisk arrangement hvor man utvikler seg veldig som person. Man får gjort seg mange gode erfaringer av å bo så tett på mange mennesker ombord på et skip, og dermed er også felleskapet er helt unikt. Jeg har fått venner for livet, og virkelig funnet ut hvor jeg hører til. Min generasjon blir ikke uten grunn kalt generasjon prestasjon, og vi blir utsatt for et stort press utenfra. Når man er på en båt så har man ingen dekning på mobilen, og man er tvunget til å fokusere på det som skjer der og da. Ingen bryr seg om hvilke klær du går i, eller hvor mange følgere du har på instagram. Du får være deg selv, akkurat som du er, forteller Eline.

Fakta om stipendet:

  • Ungdom fra 18 til 25 år kan søke om stipendet
  • Turen starter i Fredrikstad, og ender i Bergen
  • Turen starter 13 juli, og varer frem til 23 juli
  • Stipendet dekker turen med seilskipet Statsraad Lehmkuhl, i tillegg til reisen til og fra vertshavnene
  • Søknadsfrist er 15 mars, 2019

Søknadsskjema og mer info finner du på www.vitaminseasail.com

Du kan også melde deg som medseiler gjennom The Tall Ships Races Fredrikstad. Da betaler du en egenandel på 3500 kroner.