Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Dette kan barnefamilier gjøre under Tall Ships Races
Dette kan barnefamilier gjøre under Tall Ships Races

Det er mye som skjer for små og store når de store skutene er i byen. Det blir blant annet egen maritim opplevelsespark på Isegran. Se flere forslag her til hva du kan ta med deg familien på.

Isegran barn og stylter

ALLE DAGER

Åpne skuter
Fra torsdag kl. 12.00 har alle skutene ankommet Fredrikstad og ligger langs elva. Flere av skutene ønsker deg velkommen om bord. Det er oppslag ved hver enkelt skute med tidspunktene de er åpne for publikum.

Sweet Home on Wheels
Hva: Studium Actoris presenterer gateforestilling for voksne og barn. Forestillingen viser episoder i livet til det særegne ekteparet Cesare og Genoveffa, som har måttet flytte fra sin store leilighet og inn i en campingvogn. Kjærlighet, sjalusi, ømhet og irritasjon avdukes når mann og kone relaterer til hverandre i samhandling med publikum, til publikums store forlystelse. Absurde og komiske situasjoner blir nemlig servert som perler på en snor i friluft og i fri utfoldelse! Med Adrian Schvartzstein som kona Genoveffa og Paolo Martini som mannen Cesare.
Hvor: Kan oppleves flere ulike steder i byen –følg med!
Når: Popup alle dager – følg med! (varighet 45 minutter)
Pris: Gratis  

 

TORSDAG 11. JULI

Maritim opplevelsespark på Isegran
Hva: Opplevelsesparken byr på massevis av aktiviteter der barn kan blant annet lære å spleise tau, bruskasseklatring, samt lage nøkkelringer og knuter. Det blir også skattejakt, balansering på line og en spennende og opplevelsesrik historisk vandring for barn. Arenaen kan også by på sceneunderholdning av beste slag og her kan du møte piratene fra Kaptein Rødskjegg og aktørene fra Kong Neptun i fri utfoldelse. 
Når: 11:00-18:00
Pris: Gratis

Verksteder, utstillinger og aktiviteter
Hva: Bli med på verksteder i regi av St. Croix-huset og E6 Østfold medieverksted! Eller hva med å henge, slappe av, blir med på konkurranser, lese og lade mobilen og finn på gøye ting sammen med Fritid i Fredrikstad og Fredrikstad bibliotek? St. Croix-huset og Tomatblaa inviterer til utstillingen og verkstedet «Verdenshavet havarerer» med fokus på våre verdenshav. Her blir det mye å se på! Du kan slappe av i den kreative søpleloungen, være med å lage en stor manet, lage Landart av plastsøppel, se utstillinger, trøste den store fisken og bli inspirert til å bli en naturelsker! Kulturskolen ønsker sjøulker og landkrabber i alle aldre velkommen til sine aktiviteter. Kulturskolen vil være tilstede på babord side i Parken ved biblioteket hele TSRF19. Sett føttene på dørken i vår kahytt og bli kjent med skutene som ligger til havn igjennom animasjonsfilmer laget av byssegutter og matroser i Fredrikstad. Prøv animasjon med hjelp fra en båtsmann. Kulturskolen ankrer et piano i parken; her kan hvem som helst få spille og skaffe seg litt kulturell ballast! Dansere fra kulturskolens utvekslingsprogram Tuko Pamoja mønstrer på og gir workshop i afrikansk dans. Vi ses der, ship o’hoi!
Hvor: På arenaen i parken ved biblioteket
Når: Åpen torsdag, fredag og lørdag 12:00 – 20:00
Pris: Gratis

Kaptein Rødskjegg og sjørøverne
Hva: Kaptein Rødskjegg og sjørøverne består av tre glade og ikke fullt så smarte pirater, som har turnert på kryss og tvers av Norge i 20 år, og feirer derfor sitt 20-årsjubileum på land i 2019. Verdens morsomste sjørøvere har utvidet sin sangskattekiste med flere pirathits, de har nye eventyr fra de syv hav, spennende og hysteriske historier å fortelle og Kaptein Rødskjegg tror han har lært seg å trylle Kjølen er våt – snøret i bånn! Vi piratas!
Hvor: Lillescenen på Isegran
Når: 14.00
Pris: Gratis

Scenekunststopp
Hva: Studium Actoris presenterer: Jaume Plensas kunst som offentlig lekegrind for voksne og barn. Kompaniet vil med utgangspunkt i barneleker som benytter rom og sanser (paradis, gjemsel, bro bro brille etc.), innta arealet rundt Jaume Plensas verk «I min tro, i mitt håp i min kjærlighet!» Med publikum i alle aldre som aktive deltagere vil _ re internasjonale scenekunstartister levendegjøre plassen ved hjelp av farget kritt, vannmaling, tau, stoff, vimpler, bevegelser og dans. Plensas verk vil bli et møtested i byrommet hvor lekende fysisk aktivitet vil skape positivt samvær og kunstnerisk utfoldelse som utfordrer sansene. I møte med det ukjente knytes bånd mellom kunst, byens befolkning og tilreisende fra alle nasjoner. «Scenekunststopp» er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Hvor: I parken ved biblioteket, Plensa-hodene
Når: 14:00-14:30
Pris: Gratis

Åpningsseremoni
Hva: Den offisielle åpningen av The Tall Ships Races Fredrikstad 2019 ved ordfører Jon-Ivar Nygaard. Konferansierer Erik-André Hvidsten og Cathrine Iversen vil lede deg gjennom en times show. Østfold Music Production i samarbeid med The Tall Ships Races Fredrikstad 2019. 
Hvor: Amfiet, Isegran
Når: 15:00-16:00
Pris: Gratis

Ung Scene
Hva: Kom og hør unge, upcoming talenter fra hele Østfold. De har gjort seg bemerket i talentkonkurransen Jypling og i UKM (Ung Kultur Møtes). Nå samles de for å lage musikkfest under Tall Ships Races!
Hvor: På scenen i parken ved biblioteket
Når: 17:00-20:00
Pris: Gratis

Kaptein Rødskjegg og sjørøverne
Hva: Kaptein Rødskjegg og sjørøverne består av tre glade og ikke fullt så smarte pirater, som har turnert på kryss og tvers av Norge i 20 år, og feirer derfor sitt 20-årsjubileum på land i 2019. Verdens morsomste sjørøvere har utvidet sin sangskattekiste med flere pirathits, de har nye eventyr fra de syv hav, spennende og hysteriske historier å fortelle og Kaptein Rødskjegg tror han har lært seg å trylle.
Hvor: På skuta Atyla ved Tollboden
Når: 17:00
Kaptein Rødskjegg kan også oppleves som del av Maritim opplevelsespark torsdag, fredag og lørdag på Isegran.
Pris: Gratis

 

 

FREDAG 12. JULI

Mannskapskonkurranse
Hva: Vær med å heie når mannskapene konkurrerer i både fysiske og praktiske oppgaver i Isegran Cup.
Hvor: Isegran – Flere steder – Finale på Lillescenen
Når: 10:00-13:00 (finale ca 12:15-13:00)
Pris: Gratis

Maritim opplevelsespark
Når: 11:00-18:00

Verksteder, utstillinger og aktiviteter
Hva: Se mer informasjon på samme programpost torsdag
Hvor: På arenaen i parken ved biblioteket
Når: Åpner 11:00
Pris: Gratis

Tuko Pamoja
Hva: Danseforestilling med dansere fra kulturskolens utvekslingsprogram Tuko Pamoja. Forestillingen er skapt av elevene Nora Løvdal Gamnes, Gjendine Sjøberg Martinsen, Marlene Vinje og Linn Helgar. Den er basert de de inntrykk de har fått under utvekslingsprogrammet Tuko Pamoja, uttrykk fra Mosambik og typisk tradisjonelle danser fra landet. Etter en kort pause vil det bli påfølgende workshop for de som vil lære seg ett trinn og to.
Hvor: på scenen og arenaen parken ved biblioteket
Når: 12:00-13:00 
Pris: Gratis

Kaptein Rødskjegg og sjørøverne
Hva: Kaptein Rødskjegg og sjørøverne består av tre glade og ikke fullt så smarte pirater, som har turnert på kryss og tvers av Norge i 20 år, og feirer derfor sitt 20-årsjubileum på land i 2019.
Hvor: Lillescenen på Isegran
Når: kl. 14:00 og kl. 16:00 
Pris: Gratis

Mannskapsparade /Crew Parade
Hva: Det er 17. mai og karibisk karneval på samme tid. Mannskapet går gjennom gatene og viser seg frem, mange i kostymer og med sang og musikk.
Hvor: Start: Tollbodplassen – Kirkeparken – Nygaardsgata - avslutter i parken ved biblioteket, der prisutdelingen starter umiddelbart.
Når: 15:00-ca. 16:00
Pris: Gratis

Prisutdeling
Hva: Mannskapene og skutene ankommer parken ved biblioteket etter mannskapsparaden gjennom byen og hedres fra scenen for god innsats i regattaen. Flere priser skal deles ut i ulike kategorier.
Hvor: Scenen i parken ved biblioteket
Når: 16:00
Pris: Gratis

Scenekunststopp
Hva: Studium Actoris presenterer: Jaume Plensas kunst som offentlig lekegrind for voksne og barn. Se beskrivelse under torsdag for mer informasjon.
Hvor: Parken ved biblioteket, ved Plensa-hodene
Når: 18:00-18:30
Pris: Gratis

Into the Water
Hva: ”Into the Water” er en nysirkusforestilling som spilles på seilskipet Hawila. De seiler fra havn til havn for å inspirere publikum til handling for en bærekraftig fremtid. “Into the Water” spilles på dekk av nysirkusartister, skuespillere, musikere, og seilskipsmannskap i en unik forestilling om vann og kretsløp. I forbindelse med forestillingen inviterer vi lokalbefolkningen i hver havn til å være med å skape undringsfestivaler. Disse fungerer som møtepunkter for dialog, kunst og læring mellom kunstnere, lokalbefolkning, forskere og aktivister. “Into the Water” er satt sammen av tablåer som sammen forteller historier om hverdagsliv, vann og kretsløp.
Hvor: Seilskipet Hawila, på Dampskipsbrygga
Når: 18:00-19:00
Pris: Gratis

Spektakulær orgelkonsert på elva med Cameron Carpenter
Hva: Bach og Indiana Jones fra et internasjonalt turnerende orgel på elva. I samarbeid med Egil Hovland-festivalen.
Hvor: Elvescenen ved Båthuset Scene. Du kan oppleve konserten fra begge sider av elva og gangbrua.
Når: 22:00-23:25
Pris: Gratis

 

LØRDAG 13. JULI

Maritim opplevelsespark
11:00-18:00

Verksteder, utstillinger og aktiviteter
Hva: Nærmere beskrivelse på samme programpost torsdag.
Hvor: På arenaen i parken ved biblioteket
Når: 11:00-19:00
Pris: Gratis

Kaptein Rødskjegg og sjørøverne
Hva: Verdens morsomste sjørøvere har utvidet sin sangskattekiste med flere pirathits, de har nye eventyr fra de syv hav, spennende og hysteriske historier å fortelle og Kaptein Rødskjegg tror han har lært seg å trylle.
Hvor: Museumsbrygga ved sjørøverskuta Shtandart - Isegran
Når: 13:00
Pris: Gratis

Kong Neptun & plastmysteriet
Hva: Familieforestilling der vi møter en dypt deprimert Kong Neptun som stadig får sitt dyrebare rike fylt opp med farlig plast. Han skjønner at noe må gjøres, og utlyser en stilling som miljø-detektiv. Kun én søker dukker opp, lille og unnselige BlåKjell – et lite blåskjell som selv har fått føle forurensingen på kroppen. Kong Neptun spilles i år av Alexander Hermansen fra Fredrikstad. Morgan Lillehjem spiller viseadmiral Tordenskiold. De øvrige rollene bekles av ungdom fra lokale barneteatre Manus og musikk: Alexander Hermansen Regi og produksjon: DramaLama ved Sara Hadijan og Jørgen Søderberg Jansen Produsent: Visit Fredrikstad og Hvaler I samarbeid med Kystlotteriet / Naturvernforbundet og Besøkssenter Ytre Hvaler Nasjonalpark.
Hvor: Museumsbrygga ved sjørøverskuta Shtandart - Isegran
Når: 16:00 (varighet ca. 45 minutter)
Pris: Gratis

Scenekunststopp
Hva: Studium Actoris presenterer: Jaume Plensas kunst som offentlig lekegrind for voksne og barn. Se beskrivelse under torsdag for mer informasjon.
Hvor: Parken ved biblioteket, ved Plensa-hodene
Når: 18:00-18:30
Pris: Gratis

Into the Water
Hva: ”Into the Water” er en nysirkusforestilling som spilles på seilskipet Hawila. Se mer informasjon på samme programpost fredag.
Hvor: Det finske seilskipet Hawila, på Dampskipsbrygga
Når: 18:00-19:00
Pris: Gratis

 

SØNDAG 14. JULI

MGP jr. 2019 finalistene Emsen, Emma og Mikkel
Hva: Det blir konsert med Emma, Emsen og Mikkel, som skal fremføre sine finalelåter, som de deltok med i årets MGP jr. Emsen (Emmy Holter-Tollefsen) skal synge "Jeg tror på dere". Emma (Emma Togba) skal synge "Lyset inni meg" og Mikkel (Mikkel Andre Lundsten) skal opptre med låten "Redde verden"
Når: 11:30-12:00
Pris: Gratis

Konsert med Ella & Magnus
Hva: Fra å være Mgpjr finalister i 2017 med hver sin låt og tilsammen over 1,5 millioner streams på Spotify, har Ella & Magnus blitt en spennende duo som har vist at de har mer på lager. 5. april slapp de sin 4. singel! Til tross for sin unge alder har Ella & Magnus en god porsjon live-erfaring. De er en herlig, sprudlende duo som elsker sitt publikum. Det smitter! De har med seg dansere og byr på 25 minutters show fra scenen.
Når: 12:00-12:25
Pris: Gratis

Kunstsafari og workshop for barnefamilier
Hva: Bli med på Kunstsafari og bli kjent med noe av kunsten vi har i byen vår. Løypa ender i parken ved biblioteket, der det blir en liten pause, før veien går videre til Østfold kunstsenter. Der blir det skulpturworkshop. Vi bruker plastelina, som er lett å forme og dette åpner for eksperimentering og lek. Passer for barn i alle aldre. Løypa er tilrettelagt for barnevogner. Formidler: Ellen K. Solberg (billedkunstner).
Hvor: Oppmøte utenfor rådhuset, ved vennskapsby-skiltet
Når: 12:00-13:45 (30 min. vandring + ca. 1 time workshop)
Pris: Gratis Påmelding: Begrenset antall plasser. Førstemann til mølla. Send SMS eller ring tlf. 400 40 120 og oppgi antall voksne og barn.

Scenekunststopp
Hva: Studium Actoris presenterer: Jaume Plensas kunst som offentlig lekegrind for voksne og barn. Se beskrivelse under torsdag for mer informasjon.
Hvor: Parken ved biblioteket, ved Plensa-hodene
Når: 12:30-13:00
Pris: Gratis

Seilparade
Hva: De flotte skutene kaster loss og takker for landligget i Fredrikstad før de setter kursen mot Bergen. Vær med og ta farvel!
Når: 13:00
Hvor: Skutene går ut Østerelva. Utseilingen kan oppleves fra Gamlebyen, Isegran og Cicignon. Skutene blir annonsert i det de forlater

Seilparade-arrangement
Hva: Opplev Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704, deres musikkavdeling, og musketter og kanoner mens du ser skutene forlate byen. A-skutene salutteres.
Hvor: På vollgravene mot Isegran
Når: 13:00

Into the Water
Hva: ”Into the Water” med Acting for Climate er en nysirkusforestilling som spilles på seilskipet Hawila. Se mer informasjon på samme programpost fredag.
Hvor: Seilskipet Hawila, på Dampskipsbrygga
Når: 18:00-19:00
Pris: Gratis

 

Se alt som skjer under The Tall Ships Races Fredrikstad her