Tall Ships Races logo
Illustrerende bilde av Vis alle nyheter
Vis alle nyheter
Tall Ships Races Fredrikstad 2019 - Velkommen om bord!

I 2019 kommer The Tall Ships Races for tredje gang tilbake til Fredrikstad. Elva og byen skal igjen fylles av de stolte skutene med sine majestetiske rigger og ungdommelige mannskap.

Kultur
Lokalavis heier på kulturlivet

Avisen som har informert, underholdt og oppfordret befolkningen i Fredrikstad til debatt i 130 år, er nå gullsponsor av Tall Ships Races Fredrikstad 2019

FB signerer sponsoravtale
Foto: Fredriksstad Blad signerer sponsoravtale med Tall Ships Races Fredrikstad (01.02.2018)

- Vi ønsker å være med på og oppmuntre til aktivitet, positivitet og engasjement i den flotte byen vår, sier sjefsredaktør i Fredriksstad Blad, René Svendsen.

Dette er tredje gangen Fredrikstad arrangerer Tall Ships Races, og det kan også denne gangen forventes et yrende kulturliv, mangfold og aktivitet i den lille verdensbyen.

Folkeliv under åpning av TSR 2014
Foto: Stort oppmøte under åpningsshowet av Tall Ships Races 2014

- Det er viktig å støtte opp under ting som skjer i Fredrikstad, og som er med på å promotere byen ut i verden. Det er tross alt en by vi kan være veldig stolte av, og vi i redaksjonen heier på kulturlivet, fortsetter René.

Prosjektleder for Tall Ships Races Fredrikstad, Ingar Guttormsen, er begeistret for at Fredriksstad Blad er gullsponsor av arrangementet:

- Det å få inn en aktør som Fredriksstad Blad er storartet, det gir oss en unik mulighet til å kommunisere arrangementet. I tillegg vil det hjelpe oss å dele med verden hvor flott kulturliv vi har her i byen.

Lurer du på hvem andre som sponser Tall Ships Races i Fredrikstad? Se hele listen her.

Kunne du tenke deg å sponse The Tall Ships Races Fredrikstad 2019? Se hvordan her.

 

Kultur
Store opplevelser i den lille verdensbyen

– Når de store skutene kommer til sommeren, skal du virkelig få oppleve den lille verdensbyen, lover kulturutvikler Åshild van Nuys. Kulturetaten i Fredrikstad kommune har ansvar for å kulturprogrammet under skutefesten og har allerede lagt noen rammer.

– Det vi kan si så langt er at det blir en hovedarena i parken ved biblioteket og en på Isegran. På Isegran får vi en maritim opplevelsespark. Her blir det aktiviteter og opplevelser spesielt rettet mot familier, med fokus på Fredrikstads maritime historie. Ved biblioteket ser vi for oss essensen av den lille verdensbyen samlet rundt en scene, med matopplevelser, kunst og musikk, forteller hun.

Hun sier at man også flere andre steder i byen vil treffe på opplevelser og aktiviteter. Prosjektleder for Tall Ships Races Fredrikstad Ingar Guttormsen nikker bekreftende.

– Skutene skal som tidligere ligge langs elva på begge sider. Publikum skal få klokke inn noen skritt når de spaserer fra skutene ved Isegran på den ene siden, oppover elva forbi Glommen Brygge, Bjølstad og Værste, så over på bysiden og nedover elva igjen mot biblioteket og Tollboden, og så over til Gamlebyen. På hele turen kan man beundre vakre skuter og stoppe opp for kulturelle innsalg, opplevelser og kanskje en matbit, sier han.

– Kulturprogrammet utvikles i nært samarbeid med en rekke ulike aktører, føyer Åshild til.

For ungdom

Både Ingar og Åshild lover at skutefesten blir en fest for både barn, unge og voksne.

– The Tall Ships Races er først og fremst et ungdomsarrangement. Alle skutene som kommer har unge om bord. Vi legger til rette for steder i byen hvor Fredrikstad-ungdom kan få treffe disse ungdommene fra hele Europa som besøker oss. De skal få konserter, aktiviteter og steder der de bare kan være sammen, forteller Åshild.

Hun sier at de ikke har landet detaljene for hvor og når, men lover spennende steder der de unge kan treffe hverandre og kanskje få nye bekjentskaper fra helt andre postnumre. 

Åshild forteller at dessuten allerede er et samarbeid med St. Croix-huset, UKM og Jypling.

– Vi vil plukke ut to unge artister eller band fra Jypling-finalen som vil få anledning til å spille på en av hovedscenene under The Tall Ships Races, sier hun.

Åpning og parade

Til sommeren er det tredje gangen Fredrikstad arrangerer The Tall Ships Races. De som har vært med tidligere vil sikkert kjenne igjen noe.

– Vi kommer også denne gangen til å ha en åpningsseremoni der alle er velkomne, og det vil bli en fargerik parade gjennom byen der mannskapene fra skutene får vise seg frem for byen, forteller Åshild. Dette er tradisjonelt å sammenligne med et skikkelig karnevalsopptog. Detaljene i programmet kommer utover våren.

– Vi har mange spennende baller i lufta nå og alt skal lande i løpet av de neste månedene slik at vi får en skikkelig folkefest i byen i sommer, lover Ingar.

The Tall Ships Races Fredrikstad er 11.-14. juli.

 

Nyhet
Shantyinnslag på Frederikprisen

På lørdag 13. januar stilte Richard Burgess opp på Frederikprisen for å synge og lære bort shantysang til publikum.

En shanty er en type arbeidssang brukt av sjøfolk på havet. Særlig var det under arbeid som krevde at det var flere som tok i på samme tid, og i takt, at shantiene ble brukt. Richard Burgess valgte på lørdag å lære bort den kjente shantien Santianna til publikum.

Se hele innslaget på Fredriksstad Blad.

Har du lyst til å lære mer om shantysang? Bli med på shantykoret vi danner for å ta imot de store skutene når de kommer til Fredrikstad, med eget seminar ledet av Richard Burgess 1. juni!

Nyhet
Inviterer til shanty-seminar

Vi vil lage et eget shantykor når de store seilskutene kommer til Fredrikstad. Et shantykor synger sjømennenes arbeids – og visesanger, slik som sjøfolk ofte har sunget for å lette arbeidet på skutene.

Najaden

Foto: Najaden på Isegran av Walter Schøffthaler

Den 1. juni fra kl. 13-16 inviterer Kulturetaten i Fredrikstad kommune og Fredrikstad musikkråd til shanty-seminar på Najaden, som ligger fortøyd på Isegran. Folkemusiker Richard Burgess vil dirigere shantyseminaret, og ta dere igjennom klassiske shantysanger og viser.

Arrangementet er gratis, og passer for alle som vil lære seg shanty og delta i koret under The Tall Ships Races 11.-14. juli.

Påmeldingsfrist er 1. mai, og du melder deg på ved å sende en e-post til postmaster@fredrikstadmusikkrad.no

Bli inspirert av Statsraad Lehmkuhl

Se video her fra shantysang når Statsraad Lehmkuhl seiler inn mot land i Bergen etter 3 måneders tokt over Atlanterhavet.

Nyhet
Stor interesse for skutefesten

– Vi er den vertshavnen med flest påmeldte skuter når vi går over i det nye året. Vi har også fått mange søknader fra ungdom som ønsker å være med og seile, forteller Ingar Guttormsen, prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad.

Sommerens regatta går fra Aalborg til Fredrikstad, fra Fredrikstad til Bergen, og avsluttes i Aarhus. Skutene står fritt til å bare være med på deler av seilasen.

– De melder seg på til etappene og vertshavnene de vil delta på. Det er allerede 61 skuter som har meldt at de kommer hit til byen. Vi er den vertshavnen med flest påmeldte skuter, sier Guttormsen.

Sørlandet fra Norge

Foto: Sail Training International

Han teller 19 klasse A-skuter og til sammen 1,9 kilometer med båt inkludert baugspyd som vil ligge langs brygga i byen. En av de påmeldte skutene er Sjøspeiderne på Isegrans Kyrre.

Mange unge

The Tall Ships Races er en regatta som har som hovedmål å øke forståelse mellom ungdom fra ulik bakgrunn. Alle skutene som er med må ha ungdom om bord. Fredrikstad subsidierer plass til 150 unge i alderen 15-25 år slik at de kan være med som medseilere. Guttormsen sier at rekrutteringen av denne gruppen også er godt i gang.

– Vi har kjørt noen kampanjer i desember der de som melder seg på før julaften får ytterligere 500 kroner i avslag på egenandelen. Vi ser at det har gitt litt effekt så nå har vi fylt opp nesten halvparten av plassene, forteller han.

– Vi har snakket med noen som har sittet på gjerdet og tenkt at det er lenge til sommeren så jeg kan melde meg på senere, men vi kan faktisk ikke garantere at det er plasser igjen til påske så vi har sagt de bør bruke jula til å melde seg på, fortsetter han.

– Når det lillejulaften er 200 dager igjen til den store skutefesten, 11.-14. juli, er jeg trygg på at dette blir et arrangement med flotte skuter, herlig ungdom og masse spennende som skjer i byen, avslutter Guttormsen.

 

Vil du være med som medseiler neste år? Meld deg på her!

Nyhet
Ønsker frivillige!

- Vi trenger masse hjelp når vi skal ta imot tusenvis av medseilere, mannskap, skuter og besøkende. Scener må rigges, mannskapet og medseilerne skal tas vare på, mediene og publikum skal informeres, vi trenger et eget førstehjelpsteam og hjelp til vakthold. Lista er egentlig uendelig lang, sier Helge.

TSR 2014
Foto: Walter Schøffthaler

Helge Hammeren har deltatt tidligere under The Tall Ships Races, og er denne gangen ansvarlig for de frivillige i 2019.

- The Tall Ships Races trenger mange hender og hoder til å hjelpe oss med å arrangere Europas største seilskute-regatta. Sist gang i 2014 fikk vi hjelp av 350 frivillige, og vi trenger minst like mange i år, sier han.

Helge forteller at han tok en ringerunde til noen av de som har deltatt som frivillig tidligere under Tall Ships Races i Fredrikstad, for å høre om de kunne tenke seg å bli med igjen: - Jeg fikk utelukkende positive tilbakemeldinger med ønsker om å delta igjen fra alle 67 jeg kontaktet, sier han og legger til:

- I år har vi også fått på plass en egen frivilligportal i løsningen Mobilise, hvor man enkelt kan få oversikt over vakter og få informasjon om arrangementet.  Du registrerer deg gjennom våre nettsider, hvor du også finner informasjon om de forskjellige oppgavene vi trenger hjelp til.

Jørgen Schrøder Aanonsen har også deltatt som frivillig tidligere, og deler gjerne de gode minnene og erfaringene han fikk:

- Jeg var så heldig å være frivillig i 2014, hvor jeg hjalp skutene i land med trossene på morgenen når de ankom. Vi var en super gjeng som hadde tilhold i tårnet på kråkerøybrua. Vi møttes der tidlig morgen/natt og ble sendt ut til de ulike kaiområdene, sier han, og legger til:

- Vi lærte å håndtere store trosser og ulike teknikker for å få de store skutene trygt til kai. Vi hadde også kommunikasjon med tårnet og med lettbåter ute på elven.

I tillegg til å lære masse, minnes Jørgen om hvor flott det var å se Glomma fylles opp med skuter:

- Det var utrolig gøy å se de store skutene seile inn elva og komme seg på plass. Spesielt det å se området mellom kråkerøybrua og den nye Værstebrua fylle seg opp med store skuter var fantastisk!

Har du lyst på nye erfaringer og opplevelser? Bli frivillig da vel! Meld din interesse i vår frivilligportal, så tar vi kontakt med deg.

 

Julegavetips
Julegavetips til ungdom: Sommerferie på en skute

Lurer du på den perfekte gaven til ungdommen? Hva med å gi bort et vaskekte sjøeventyr?

All ungdom mellom 15 og 25 kan delta som medseilere under The Tall Ships Races. Eventyret foregår i sommerferien og alle som vil er hjertelig velkommen om bord!

– Denne gaven er en helt uforglemmelig reise på det store hav – en presang som gir glede, spenning, vennskap, opplevelser og ikke minst ny kunnskap og erfaring, sier Ingar Guttormsen, prosjektleder for Tall Ships Races Fredrikstad 2019.

Man kan bli med som medseiler fra Aalborg til Fredrikstad, 6.-11. juli 2019, eller Fredrikstad-Bergen 14.-21 juli 2019. Som medseiler blir man en del av mannskapet om bord sammen med massevis av andre unge. Medseilerne får oppleve havet og samholdet om bord, og kommer hjem med nye erfaringer og vennskap.

– Dette eventyret blir desidert årets flotteste julepresang under treet, en gave man kan glede seg til og ha glede av resten av livet, sier Ingar.

En meedseilerplass koster 3.500 kroner. Dette dekker reise til og fra vertshavnene, samt kost og losji om bord på seilskutene.

– Prisen på 3.500 kroner er kun en egenandel, resten av avgiften dekker vi og våre samarbeidspartnere så dette er egentlig en reise og opplevelse verdt veldig mye mer, sier Ingar.

Meld på noen som medseiler

Bli med som medseiler!

Foto: Sail Training International

Les om Johannes' opplevelse som medseiler

Nyhet
Fornøyde kapteiner med ullsokker fra Fredrikstad

I helgen var det Tall Ships Races-konferanse i Sevilla, og Bjørg Johnsrud Western og Ingar Guttormsen kunne stolt presentere hjemmestrikkede ullsokker til kapteinene.

- De lo godt og ble veldig glade når de fikk flotte hjemmestrikka ullsokker fra den strikkeglade befolkningen i Fredrikstad, forteller Prosjektleder for Tall Ships Races Fredrikstad 2019, Ingar Guttormsen.

Ingar reiste til Sevilla i helgen sammen med Bjørg Johnsrud Western, som er ansvarlig for skuterekruttering. Sammen delte de ut de varme sokkene til kapteinene, innimellom møter, foredrag og presentasjoner.

Bjørg gir sokker til kapteinene
Foto: Bjørg kunne stolt rekke frem hjemmestrikka ullsokker til kapteinene under konferansen i Sevilla.

- Se hva jeg fikk! Hørte jeg flere kapteiner si stolt mens de viste frem de hjemmestrikka sokkene de hadde fått, sier Ingar med et smil, før han legger til:

- Både kapteinene og flere av de andre som skal være vertsby i 2019 synes hjemmestrikka sokker var et artig påfunn fra oss i Fredrikstad

Fornøyd kaptein

Lurer du på hvilke skuter som besøker oss i 2019? Se her for oversikt over alle som er påmeldt hittil.

Følg også med i vår adventskalender på Facebook – hvor du får en liten hilsen fra oss eller en av skutene som kommer til Fredrikstad 11.-14. juli.

 

Nyhet
Skute nummer 50 påmeldt

Det blir minst 1,6 kilometer med båt under The Tall Ships Races Fredrikstad i juli. Syv måneder før festen har 50 skuter bekreftet at de kommer.

– Denne uka fikk vi påmelding fra skute nummer 50. Silesia fra Polen bekrefter at de kommer og med det har vi 1686 meter med båt inkludert baugspyd, forteller Ingar Guttormsen, prosjektleder for The Tall Ships Races.

SilesiaKapteinen på Silesia sier han ser frem til å komme til Fredrikstad.

– Jeg gleder meg til å besøke Fredrikstad i juli. Jeg liker byen godt og har vært med på tidligere Tall Ships Races hos dere med en annen skute. Det blir Silesias første gang i Fredrikstad, sier kaptein Jakub Jedynak.

Ingar regner meter med skuterDet er totalt påmeldt 18 klasse A skuter til Fredrikstad. Av de norske har både Christian Radich, Sørlandet og Statsraad Lehmkuhl bekreftet at de kommer. Ingar er kjempefornøyd med at så mange har bekreftet at de kommer over et halvt år før arrangementet.

– At vi allerede nå kan si at folk i juli kan vandre i 1,6 kilometer og se på flotte skuter er vi ganske stolte av. Så håper vi selvsagt på å få på plass enda flere, sier Ingar.

Se oversikt over alle skutene som kommer

 

Nyhet
Avslutningskonsert - Rhapsody in Rock

Østfold Music Production avslutter The Tall Ships Race med Rhapsody in Rock.

I år har Robert Wells jubileum med sitt Rhapsody in Rock som har pågått i 30 år. Han har i tillegg 40-årsjubileum som artist. Han er derfor et av navnene som er med på konserten.

– Vi røper ikke samtlige artister enda, men allerede nå får dere vite at både Åge Sten Nilsen samt Cathrine Iversen er klar for å være med på denne festkvelden, sier dirigent Jon Harald Bjørnson.

– Hvis været tillater det så kommer vår Grand Finale med regissert fyrverkeri. Dette blir garantert årets julegave, fortsetter han. 
 

      

Robert Wells, er den yngste eleven som ble tatt opp ved solistlinjen, Musikhögskolan i Stockholm. Wells og Rhapsody in Rock har passert 1,9 millioner besøkende. Han er professor i musikk i Hangzhou, Kina siden 2006. Ble tildelt H.M.K medalje 2012 for sitt artisteri

Robert Wells

 
Cathrine Iren Iversen,
fra Fredrikstad, har bred erfaring fra ulike konsert- og teaterscener i inn- og utland. Hun har siden 2010 vært vokalist i Secret Garden, med flere turnèer i Europa, Asia og USA. Hun har deltatt i flere TV-produksjoner, som Melodi Grand Prix, Beat for beat, Allsang på grensen, Artistgallaen, og Desembertoner. Cathrine har medvirket på flere av Secret Gardens internasjonale plateutgivelser. Våren 2019 utgis deres neste album som inneholder hennes første originalinnspilling, sangen ”Sunshine”.

Cathrine Iversen

 
Åge Sten Nilsen
er en norsk rockeartist. Han er tidligere kjent som sanger i bander Wig Wam der han brukte artistnavnet «Glam». Wig Wam fikk sitt store gennombrudd da de deltok i Melodi Grand Pric. Åge Sten deltok i Det store korslaget hvor koret han, Team Åge, vant. Han har gjort stor suksess med musikkshowet The Show Must Og On – en hyllest til Queen. Nå blir det Oslo Spectrum på han med denne store suksessen.
Åge Sten Nilsen har i samarbeid med Gusty Uttderdahl vært produsent for en rekke store show i Norge.

Åge Sten Nilsen
 
Jon Harald Bjørnson,
fra Fredrikstad er utdannet trompetist og dirigent fra konservatoriet i Tromsø og Kungliga Musikhögskolan. I dag jobber han som dirigent og produsent for de store konsertene på Isegran, freelance samt i korps og orkestermiljøet. Kjent for sin sprudlende stil samt brennende engasjement for musikken.

Jon Harald Bjørnson

 

Kjøp billetter til arrangementet her. 


Vil du vite mer om hva som skjer under The Tall Ships Race? Følg med på programmet her, det vil oppdateres fortløpende.

 

Nyhet
Skoleferie på en skute

– Man sover tett i tett i hengekøyer på rad. Egentlig er det ganske deilig å sove i hengekøye, forteller Johannes Kolstad Olsen (17). Han var medseiler på Statsraad Lehmkuhl fra Esbjerg til Stavanger under The Tall Ships Races 2018.

– Det var god stemning selv om det var trangt, det er litt av opplevelsen, fortsetter han.

Johannes går medieproduksjon på Glemmen videregående skole og er lærling i Fredrikstad kommune. Han avfeier at hengekøya svinger veldig ute på havet.

– Egentlig er det skipet som svinger rundt køya. Du kan tenke på det som å være i orkanens øye. Det er stille i midten, men rundt deg raser stormen. Så det er bedre å sove med enn uten hengekøye, for du blir ikke med på svingningene fra bølgene. Dersom du er sjøsjuk hjelper det å legge seg litt i køya, forteller han.

 

Sammensveiset gjeng

Martin og JohannesSammensveiset gjeng

Foto: til venstre - Martin og Johannes, til høyre: gjengen fra Fredrikstad

Johannes dro fra Fredrikstad sammen med en gruppe på 14 medseilere, inkludert prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad 2019, Ingar Guttormsen. De tilbrakte en uke på den norske skuta Statsraad Lehmkuhl under The Tall Ships Races 2018. Skuta har plass til 150 medseilere og 30 permanente medlemmer i crewet.

– Det var en av de største skutene som var med på Tall Ships og det var mange folk om bord. Det var stappa, stappa med folk, så det er mye mannskapet må holde styr på. Men crewet er profesjonelt, de har gjort det før, forteller han.

Alle unge i alderen 15-25 år kan søke om å bli med en skute som medseiler under The Tall Ships Races. Flere reiser sammen med en venn, men Johannes tok turen alene.

– Gjengen fra Fredrikstad ble samlet i buss her og reiste nedover til Danmark sammen. Da fikk jeg med en gang noen kjente og jeg kunne forholde meg til, og det var veldig kjekt. Jeg ble jo kjent med mange nye folk med en gang, så det er ikke noe farlig å reise alene, sier han.


Vaktlag og sjømenn 


 
Som medseiler er mann en del av mannskapet på skuta. Man blir en del av et vaktlag og gjør de oppgavene som må gjøres om bord.

– Hvordan en dag på skuta ser ut, spørs litt på hvordan vaktlaget ditt er. Det er stilt inn på tre vaktlag hvor man jobber f.eks. fra 8-12,12-16, 16-20 og 20-24, så gjentok det seg fra 00-04, 04-08 og så videre. Så du jobbet ca. fire timer hver vakt, forteller Johannes.

  Statsraad Lehmkuhl

Foto: Statsraad Lehmkuhl fra Sail Training International


Han sier at det var varierte arbeidsoppgaver om bord. Alle fikk prøvd seg på alt, og fikk god opplæring underveis av et erfarent mannskap.

– Vi sto opp og spiste frokost før arbeidsdagen var i gang. Da kunne vi jobbe på dekk med et vaktlag som enten måtte styre skipet eller holde utkikk, eller du var bauvakt eller brannvakt. Vi dro i tau for å gjøre om seil, for å få mest mulig vind i seila, og vi vasket på dekk og i byssa, forteller han.

Beat for Beat

Johannes sier det sosiale om bord var helt spesielt. Han tilbrakte masse tid sammen med sitt eget vaktlag, og traff ungdom fra flere andre land fra de andre skutene som var med på The Tall Ships Races.

– Det florerte jo egentlig av mennesker fra hele verden.

–Det beste med hele turen var å være med alle menneskene. Vi ble kjent med noen jenter fra Kristiansand som var veldig hyggelige. Så vi starta noe sammen som vi kalte Beat for Beat. Hun ene begynte å nynne en sang så skulle vi andre gjette hvilken sang det var, det ble det god stemning av, forteller han.


Han mimrer videre om en av de beste opplevelsene på skuta.

– Vi hadde allsang en av de siste kveldene. Det var en som spilte gitar, og så sang vi alle sammen på natta, det ganske magisk.

 

Oppfordrer flere til å bli medseiler

Johannes’ uke som medseiler var sommeren 2018. Sommeren 2019 kommer de store skutene til Fredrikstad for The Tall Ships Races. Han oppfordrer alle unge til å ta en uke av sommerferien og bli med på en skute.


– Når du seiler i land så henger alle i seila eller står på dekk. Så synger de sjantier mens skuta styrer inn mot land.

– Det er en opplevelse for livet, noe man bør oppleve. Det var utrolig kult, sier han og smiler av minnene.

siste middag

Er du interessert i å prøve deg som medseiler? Les mer her og meld deg på!

 

Tekst: Guro Ihler

Foto: Gjengen fra Fredrikstad

 

Nyhet
Multiconsult blir sølvsponsor

Multiconsult er et av Norges ledende miljøer innen prosjektering og rådgiving, og har nå gått inn som sølvsponsor av The Tall Ships Races i Fredrikstad 2019.

– Det er med stor glede at vi ønsker Multiconsult velkommen på laget, sier prosjektleder for The Tall Ships Races 2019, Ingar Guttormsen.

Selskapet går inn som sølvsponsor, og skal bistå prosjektet i form av arbeidstid fra rådgivende ingeniør Stefan Karlsson, som var involvert i The Tall Ships Races Fredrikstad både i 2005 og i 2014.

– Multiconsult skal hjelpe oss med å tilrettelegge infrastrukturen spesielt i forbindelse med strøm, vann og renovasjon til skuter og scener. I tillegg inneholder sponsoratet et kontantbeløp, forteller Ingar.

Multiconsult har røtter tilbake til 1908 og tilbyr i dag med hjelp av sine 2850 ansatte, tjenester innen multifaglig rådgiving, design, prosjektering, arkitektur, prosjektoppfølging, ledelse, verifikasjon og kontroll - både nasjonalt og internasjonalt.

Vil du vite mer om hvordan du kan bidra til The Tall Ships Races i Fredrikstad 2019? Bli med som sponsor, frivillig eller medseiler!

 

Nyhet
Ønsker strikkasokker til Tall Ships-kapteiner

Prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Ingar Guttormsen, ønsker seg sokker fra strikkeglade Fredrikstadfolk som han kan gi kapteinene som kommer til byen neste sommer.


– Vi vil gi kapteiner som skal komme med skutene sine til Fredrikstad under The Tall Ships Races neste år et par sokker for å ønske dem velkommen til oss. Vi skal møte kapteinene i slutten av november på en konferanse i Sevilla og synes det hadde vært veldig hyggelig hvis vi kunne ta med oss skikkelig hjemmestrikka sokker fra folk i Fredrikstad til dem, sier Ingar.

Han forteller at han trenger i alle fall 100 par sokker slik at han kan dele ut både til de som har bekreftet at de kommer, og til kapteinene på de skutene som han håper vil komme til Fredrikstad 11.-14. juli 2019. Sokkene skal han merke med hvem som har strikket dem slik at kapteinene ser at dette er laget med kjærlighet.

Ingar sier at prosjektets miljøansvar også er en viktig grunn til at han ønsker strikkasokker og ikke en plastikkdings de egentlig ikke har bruk for.

– Vi satt og så på en produktkatalog og var klare til å bestille, men føler at vi har et ekstra ansvar for å ta vare på miljøet og ønsker derfor ikke produsere opp noe som bare blir kastet. Så da drodlet vi litt på hva som er typisk norsk og hva kapteinene har brukt for. Ullsokker, selvfølgelig, sier Ingar.

– Så hvis noen har litt restegarn liggende og tid til å strikke et par herresokker som de er villige til å gi bort, blir vi veldig glade, fortsetter han.

Sokkene kan leveres til servicetorget i kommunen innen 23. november. 

Nyhet
Samarbeid om offisielt magasin

Båtens Verden skal lage det offisielle The Tall Ships Races-magasinet med massevis av spennende lesning. 

– Jeg er veldig fornøyd med å få på plass denne avtalen, og jeg tror at Båtens Verden vil produsere et magasin fylt med interessant lesestoff om The Tall Ships Races. Det er morsomt å få jobbe sammen med lokale aktører som allerede er så gode på å produsere båtmagasin, sier prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad 2019, Ingar Guttormsen. I magasinet vil det blant annet bli artikler og bilder om arrangementet, og program.

Magasinet er mest sannsynlig klart i begynnelsen av juli, og det vil distribueres sammen med Fredriksstad Blad. I tillegg vil det bli tilgjengelig på cafeer og andre møteplasser i byen.

The Tall Ships Races kommer til Fredrikstad mellom 11-14 juli i 2019. Les mer på våre nettsider for å finne ut hvordan du kan bidra til arrangementet, enten som frivillig, som medseiler, eller som sponsor.

Nyhet
Mobilise - et nytt nettsamfunn for frivillige

Tall Ships Races 2019 tar i bruk verktlyet Mobilise for å organisere frivillige som vil jobbe for oss før, under og etter skutefesten.

- Mobilise er et nytt verktøy som vil gjøre det lettere for oss i The Tall Ships Races å fordele vakter mellom de frivillige, og for den frivillige til selv å holde oversikten over hvilke vakter de blir satt til, forteller Torill.

Torill E. Kristiansen har ansvaret for det nye nettsamfunnet og organiseringen av de frivillige frem mot The Tall Ships Races 2019.

- De som er registrert som frivillig vil få en egen «Min-side» hvor de kan se sine vaktplaner, både via mobil, nettbrett eller PC. Det er også her de vil motta beskjeder fra oss i The Tall Ship Races og finne all annen informasjon som er relevant for dem, fortsetter hun.

Prosjektleder Ingar Guttormsen stiller seg positiv til å prøve den nye løsningen til å organisere de frivillige på.

- Dette er et godt og gjennomprøvd verktøy som jeg tror vil bidra til å effektivisere organiseringen av frivillige, sier Ingar.

Har du lyst til å finne ut hvordan du kan bidra som frivillig under The Tall Ships Race? Les her om de forskjellige oppgavene på våre nettsider.

Har du spørsmål til selve registreringen, kontakt systemansvarlig Torill Kristiansen på tokris@fredrikstad.kommune.no  eller 918 55 079.

Har du andre spørsmål rundt det å være frivillig, kontakt frivilligansvarlig Helge Hammeren på helham@fredrikstad.kommune.no eller 958 38 584.

Nyhet
Følg Ragnhild og Denise på SnapChat

Lærlingene Ragnhild Ringsrød og Denise Saniei fra Medieproduksjonslinja på Glemmen VGS skal drifte SnapChat-kontoen TSRF19 før, under og etter The Tall Ships Races 2019.

- Sosiale medier og markedsføring er helt klart en stor oppgave før og under en festival som Tall Ships Races. Det at vi har fått lov til å jobbe med det, er sykt gøy! Jeg gleder meg masse til å jobbe videre med de sosiale mediene frem mot festivalen i juli 2019, sier Ragnhild.

Den store skutefesten nærmer seg sakte men sikkert, og jentene har planlagt å bl.a. produsere videoer for å fange publikum.

- Jeg gleder med til å se utviklingen av Tall Ships Races sin SnapChat konto, og Ragnhild og jeg vil gjøre vårt beste for å skape fine videoer som gir seerne og følgerene våre en god opplevelse, og et godt inntrykk av arrangementet, forteller Denise.

Utfordrende
Det kan være krevende å skulle styre innholdet i en plattform som SnapChat, men Ragnhild og Denise tar utfordringen på strak arm.

- Det å nå ulike målgruppe med budskap via sosiale medier, er en utfordring vi er klare for å gripe og gjennomføre. Jeg er glad i å utfordre meg selv og dette er en god utfordring for oss begge, sier Ragnhild.

Helt spesifikt hva slags innhold de vil satse på å dele på Snapchat-kontoen foruten video er de ennå litt usikre på:

- Vi ønsker å spille mest på humor, men det kan fort bli noe annet også, avslutter Ragnhild.

Legg oss til på snapchat

Kyrre påmeldt Tall Ships Races

1. Isegran Sjø Speidergruppe skal seile Aalborg-Fredrikstad.

Sjøspeidergruppa, som holder til på Isegran, stiller med skuta Kyrre fra 1925. Som alle andre skuter som er med på Tall Ships Races, skal de ha med seg unge medseilere om bord. Skuta har plass til ni personer så de satser på å reise tre voksne og seks medseilere.

Se alle skutene som kommer til Fredrikstad sommeren 2019

Nyhet
Scandic City inn som sølvsponsor

Hotellet Scandic City går inn som sponsor for the Tall Ships Races Fredrikstad 2019.

Bli med som sponsor av Tall Ships Races Fredrikstad 2019

Nyhet
Første skute påmeldt The Tall Ships Races Fredrikstad 2019

Den britiske klasse A-skuta Lord Nelson er den første skuta som har bekreftet at de deltar i Fredrikstad i juli neste år.

– Dette er en milepæl for oss som jobber frem mot skutefesten i Fredrikstad i 2019. Det er selvsagt ekstra gøy at dette er en klasse A-skute, som betyr at det er en av de helt store båtene, sier Ingar Guttormsen, prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad 2019.

Lord Nelson er spesielt tilpasset for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Den har blant annet brede dekk for plass til rullestol, snakkende kompass slik at svaksynte og blinde kan styre skuta og hydraulisk styring for personer med begrenset styrke.

 Masta til Lord Nelson

Foto: Sail Training International

– Dette er en viktig skute å få til byen. I tillegg til at den selvsagt er spektakulær, sikrer den at Tall Ships Races Fredrikstad 2019 blir et arrangement for alle. På denne skuta vet vi at det både vil være greit for mennesker i rullestol å komme ombord for en titt under selve skutefesten, og vi har en perfekt skute for unge med nedsatt funksjonsevne å være medseiler på, sier Ingar.

For mer fakta om Lord Nelson

The Tall Ships Races kommer til Fredrikstad 11. – 14. juli 2019.

Ungdom som vil være med og seile kan melde seg på her.

Nyhet
Kronprinsessen besøkte Isegran

Kronprinsesse Mette Marit så byggingen av Håpets Katedral på Isegran og hørte om maritim forsøpling da hun besøkte Fredrikstad 15. februar.

Håpets Katedral er et initiativ til en nasjonal dugnad for å reise et åndelig symbolbygg av innsamlet plast fra havet i regi av Borg biskop og bispedømmeråd.

 Kronprinsessen møtte blant annet møte representanter for det maritime miljøet på Isegran, Ordfører Jon-Ivar Nygård, Tall Ships Race-ansvarlig Ingar Guttormsen, barna fra Smertulia barnehage og mange flere.

Mette Marit besøker Isegran

– At katedralen skal bygges her på Isegran, bidrar til å gjøre prosjektet enda mer spesielt og verdifult for oss i Fredrikstad, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Isegran er på mange måter Fredrikstads maritime senter, spesielt når det kommer til vår maritime historie og videreføring av denne. Navn som Alv Erlingsson, Tordenskiold, Bjarne Aas og i dag Maritime Senter og Plus Skolen har bidratt til å gjøre Isegran kjent for sjøfarere helt siden 1300-tallet.

I 2019 ønsker vi igjen sjøfarere fra hele verden velkommen til Fredrikstad. The Tall Ships Race har tidligere besøkt oss i 2005 og 2014.

– Et av temaene for Tall Ships Races 2019 er «Rent hav». En åpning av «Håpets katedral» som del av Tall Ships Races vil bidra til å forsterke og å spre et veldig viktig budskap - «Gjør vi ikke noe nå står havet om noen tiår i fare for å inneholde mer plast enn sjødyr», sier ordføreren.

Mette Marit og Jon Ivar Nygaard

Nyhet
Tall Ships Races Fredrikstad signerer første sponsorat

Fredriksstad Blad går inn som Gullsponsor for Tall Ships Races Fredrikstad, og stiller til rådighet markedstjenester til en verdi av kr. 400.000.

Den første sponsoravtalen for Tall Ships Races Fredrikstad 2019 ble signert torsdag 1. februar.

 – Vi har samtidig etablert en kreativ dialog med Fredriksstad Blad om kommunikasjon mot ulike målgrupper fram mot den store skutefesten sommeren 2019. Det det er betryggende for oss å ha en så stor medieaktør i ryggen så tidlig i prosessen, sier prosjektleder Ingar Guttormsen.

Se hvordan du kan bli sponsor.