Fritid i Fredrikstad

 

Om virksomheten

Fritid i Fredrikstad er en virksomhet i etat kultur,  i seksjon kultur miljø og byutvikling.  Virksomheten har 24 ansatte fordelt på 14 årsverk, og administrasjonen er lokalisert på St. Croix-huset.

Slik jobber vi

  • Åpen virksomhet
  • Gruppevirksomhet
  • Klubbdemokrati
  • Nærmiljøarbeid

Hvem jobber på klubb?

Yrkesbakgrunnen til de voksne som arbeider i klubbene er mangfoldig, der jobber barne- og ungdomsarbeidere, snekkere, sykepleiere, barnevernspedagoger, lærere, bilmekanikere, vernepleiere, økonomer, kunstnere, omsorgsarbeidere, kulturarbeidere og studenter. Noen av de har jobbet i klubb i mange år, mens andre er relativt nyansatte, og noen har selv vært klubbmedlemmer i sin ungdom.

Alderen på de ansatte spenner seg fra 20 til 60 år, og alle jobber de i klubb fordi de er opptatt av at barn og unge skal ha en meningsfylt og god fritid. I takt med samfunnets raske endringer er det nødvendig at voksne står for tydelige verdier og at de klarer å formidle disse til dagens barn og unge.

Frivillig arena


Fritidsklubben er en arena som er helt frivillig å bruke og de voksne som er der har en helt annen rolle enn foreldre/lærere og kan kanskje nettopp derfor møte de unge på helt andre premisser. Ingen er bundet til familiebånd eller pensum og samværet kan derfor bli friere og mer basert på brukernes initiativ. De voksne er ansatt for å tilrettelegge, og for å gi råd og veiledning slik at alle som bruker fritidsklubbene skal kunne delta på egne premisser.Vi har klubbtilbud i bydelene Ambjørnrød, Gressvik, Lisleby, Torsnes, Sentrum og driver Skatehallen på Lisleby. Fritidsklubb på Østsiden åpner høsten 2016.

 

Gå til tilbudet

Sist oppdatert: 28. august 2018
Leder
Jannike Amdam Helland
Telefon
69 30 65 05
Postadresse
Postboks 1405
1602 Fredrikstad
Besøksadresse
St.Croix-huset, 2.etg
St.Croix gate 16, 1607 Fredrikstad
E-post
janhel@fredrikstad.kommune.no


Vis i kart

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?