Kulturhusene St. Croix og Blå Grotte

 

Fredrikstad kommune har to kulturhus: St. Croix og Blå Grotte.

Blå Grotte

Blå Grotte ligger sentralt i gågata og brukes i hovedsak som musikk-, revy-, og teaterscene, samt utleie til lukkede selskaper som banketter og konferanser. I storsalen "Grotta", og den mer intime salen "Speilet" i etasjen over, byr Blå Grotte på alt fra dans og musikk i alle sjangre, revyer, kor, korps, barneteater og voksenteater, til kurs og seminarer.

Huset byr på et bredt kulturtilbud hvor både det lokale kulturlivet og rikskjente artister benytter husets scener. Blå Grotte er også arrangør for Riksteatret og Østfold kulturutvikling.

 

St. Croix

St. Croix er et kulturhus hvor du kan både oppleve og utøve kultur. Her tilbys kreative verksteder for barn og unge, Rockeværste for ungdom, aktiviteter, konserter, teater, kurs, dans, bridge o.l. for voksne, og Kaféen som er et oppholdssted for alle.

I Kaféen serveres vegetarmat, kaffe og drikkevarer. Her finner du også et stort lekerom som er utstyrt med byggekloss-puter, leker og tegnesaker. Et perfekt sted for barna og leke mens de voksne nyter kaffe og kaker.

St. Croix ønsker å være en samarbeidspartner for dem som har idéer de ønsker å prøve ut. Kulturhuset endres ofte i takt med strømninger i tiden og folks innspill og initiativ.

 

Les mer om St. Croix og Blå Grotte på våre nettsider.

Kulturhusene er organisert under Kulturetaten i seksjon for Kultur, miljø og byutvikling (KMB). 

Sist oppdatert: 25. oktober 2018
Leder
Heidi Kulsli
Telefon
69 30 60 00

Postadresse

Postboks 1405, 1602 Fredrikstad

Besøksadresse St. Croix

St.Croixgt. 16
1607 Fredrikstad
Besøksadresse Blå Grotte
Nygaardsgate 22-24
1605 Fredrikstad
E-post

postmottak@fredrikstad.kommune.no


Vis i kart

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?