Fredrikstad 450 år avrundes med stort fyrverkeri på nyttårsaften. I dette kartet kan du se hvor du må stå for å se showet.

(Foto: Engelsrud Fyrverkeri NFI AS)

Showet gjennomføres av Engelsrud Fyrverkeri NFI AS. Det begynner ved midnatt på nyttårsaften og vil ha varighet på 10 minutter.

Her er showet synlig

Fyrverkeriet kan ses over store deler av byen, avhengig av været. Flere luftbomber og raketter skal så høyt som 200 m opp i luften.

Virksomhet geomatikk i Fredrikstad kommune har laget et kart som viser hvor du har stor mulighet til å se hele fyrverkerishowet, også de laveste rakettene. Fyrverkeriet sendes opp i ulike høyder i luften. Det betyr at deler av fyrverkeriet også kan ses på lengre avstand enn det dette kartet indikerer.

Se kartet og hvor du må stå for å se fyrverkerishowet

Anbefalte steder

Steder med god sannsynlighet for å se 100 % av fyrverkeriet

Dette er steder som anbefales om du ønsker å se hele fyrverkeriet. Da ser du også de rakettene og luftbombene som sendes opp i lav høyde.

- Gamlebyen (særlig langs brygga og på gressslette mellom Vaterland og Gamlebyen)

- Deler av sentrumskjernen og strandpromenaden

- Tollbodplassen

- Tollbodbrygga

- Deler av Kirkeparken

- Deler av Lykkebergparken

- Kråkerøy (enkelte steder fra Møllerodden til Bjølstad, feks foran Soliheimen og langs brygga mot Kråkerøybroa)

Steder med god sannsynlighet for å se 55 % av fyrverkeriet

55 % av fyrverkeriet når en høyde på 100 meter opp i luften og høyere. Områdene nevnt under peker på områder der man kan se den andelen av fyrverkeriet som sendes høyest opp.

- Deler av Prestelandet

- Brattliparken

- Deler av Riverside til Lahelle

- Deler av Gressvik (feks langs havna mot sentrum og på Galoppen)

- Deler av St. Hansfjellet (som vender mot sentrum)

- Deler av Vaterland og Kongsten

- Deler av Trosvik og Trara

- Deler av Trondalen

Isegran vil være stengt for publikum, grunnet sikkerhetssone.

Bruk av eget fyrverkeri

På grunn av tett trehusbebyggelse er det restriksjoner på hvor det er tillatt å skyte opp fyrverkeri i Fredrikstad. Les mer om hvor det ikke er tillat å sende opp fyrverkeri.

Tips for dere med kjæledyr

Fredrikstad dyrehospital har skrevet artikkel med råd og forebygging av nyttårsredsel hos hund og katt. Les artikkelen

Byferge: Ordinære søndagsruter

Gamlebyfergen: Ordinære søndagsruter, men fergen går kontinuerlig ved behov