Fredrikstad kommune inviterer innbyggerne til å surfe i gamle bilder, kart og postkort fra Fredrikstad på nett.

Se Fredrikstad i tid og sted

– Vi har georeferert hundrevis av bilder og postkort med motiver fra byen vår. Vi har også kart fra så langt tilbake som 1600-tallet. At det er georeferert betyr at det er knyttet til et sted på kartet slik at man for eksempel kan søke opp sin egen adresse og se hvordan stedet så ut tidligere, forklarer Elisabeth Bergstrøm, overingeniør ved virksomheten geomatikk i Fredrikstad kommune.

Kartportalen, Fredrikstad i tid og rom, er lansert for å markere byjubileet Fredrikstad 450 år, og er med på å formidle byens historie på en enkel og brukervennlig måte.

Jubileumsprosjekt

– Vi håper selvsagt at både privatpersoner, fagpersoner, skoler og barnehager vil bruke denne til å lære mer om byens historie. Virksomheten geomatikk har gjort et enestående arbeid i samarbeid med flere ulike personer og institusjoner som gjør at databasen er full av interessant materiale sier Irene Østbø, prosjektleder Fredrikstad 450 år.

Kartportalen er finansiert med midler fra den interne tilskuddsordningen til Fredrikstad 450 år. Virksomheter og enheter i kommunen kan søke støtte fra en pott på 700 000 kr for jubileumsaktiviteter. Portalen har også mottatt støtte fra Kulturrådet.

Se Fredrikstad i tid og sted