30.mai 1704 satte Kong Frederik IV for første gang sine ben på norsk jord som konge av Danmark og Norge. Nå kommer han igjen!

«Kongen Kommer 1704» er et tradisjonelt historisk gate- og teaterspill der Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704 gjenskaper Kongens ankomst til Fredrikstad i 1704. Sammen med militærhistoriske foreninger, teatergrupper, dansere, håndverkere og sivilister gir de publikum en unik opplevelse fra 1700-tallets festningsby. I jubileumsåret har arrangøren gjort programmet enda større og innholdsrikt.

Torsdag 25.mai settes det hele i gang med leiroppsett og militære øvelser, samt filmfremvisning i Kommandanthagen. Fredag 26.mai blir det flere opplevelser å velge imellom; gratis korkonsert i Østre Fredrikstad kirke med Fredrikstad Sangkor «Likören» fra Sverige og «MOFI-koret» fra Danmark (gratis inngang), og Studio Actoris holder forestilling for barn i Kommandanthagen fra kl.15.00.

Lørdag 27.mai kommer selveste Kong Frederik IV og leiren åpnes med flaggheis kl. 10.00, Kongen ankommer kl. 13.00 i seilskute og blir møtt med parade og kanonsalutt. Så blir det blir underholdning i Kommandanthagen fra kl.14.30 med fem kor, en stildansegruppe, en slagverkgruppe, en teatergruppe og en humoristisk trupp som viser sin forestilling for barn. I tillegg til historisk marked og håndverkere, vises film i Kommandanthagen (all underholdning i Kommandanthagen koster kr 50,-). Kl. 19.00 vises militære manøvrer og slag mot søndre ravelin. Kl. 20.00 blir det symfoniorkesterkonsert i Østre Fredrikstad kirke med tema «Ny musikk fra den gamle verden, gammel musikk fra den nye». Medvirkende: Emil Jonason (klarinett) og Johan Siberg (klaver).

I løpet av hele helgen vil du kunne få kjøpt gode matretter slik de ble servert på 1700-tallet. Flere restauranter i Gamlebyen vil servere spesialmenyer for anledningen med innhold og hint av tradisjon og mathistorie helt fra 1700-tallet. Samtidig kan du få servert vafler, grillmat og drikke i kruttårnet.

Dette blir garantert en uforglemmelig helg for hele familien!

«Kongen Kommer» har mottatt støtte fra jubileumstilskuddsordningen.