Gratis bursdagsfest for barn under Glommafestivalen

Fredrikstad fyller 450 år i år og FredrikstadUngane fyller 10 år. I den anledning inviteres alle byens barn til Kong Frederiks Teaterbursdag lørdag 1. juli under Glommafestivalen.

I teltet på Dampskipsbrygga vil alt handle om bursdag denne dagen. Med FredrikstadUnganes jubileumsforestilling "Kong Frederiks tidsmaskin" som bakteppe er dette en perfekt oppvarming til den tradisjonelle Ælveduellen litt senere samme dag.

"Kong Frederiks tidsmakin og mysteriet om Gamlebyen som forsvant" er en nyskrevet familiemusikal med manus og musikk av Alexander Hermansen, som også spiller tittelrollen. Han topper et lag som består av over 50 talentfulle barn og ungdommer fra Fredrikstad, og forestillingen ble spilt for fulle hus på City Scene i vinter. Under Glommafestivalen skal deler av forestillingen brukes som grunnlag til et verksted og aktiviteter:

- Dette blir en interaktiv drop-in bursdag. Du må selvfølgelig gjerne være her de to timene det varer, eller du kan komme og gå, forklarer Jørgen Søderberg jansen, talsmann for FredrikstadUngane.

Her kan du lage din egen bursdagskrone, det blir en egen avdeling for teatersminke, en annen for kostymer. Barna kan være med å lage rekvisitter, lære sangene og om de våger og vil, bli med å prøve seg på scenen. Bursdagsfesten er gratis og det er første mann til mølla som gjelder. Alexander Hermasnsen vil være der i Kong Frederiks skikkelse sammen med noen av FredrikstadUngane. Disse vil spille noen utdrag fra forestillingen som barna kan være med på.

FredrikstadUngane kan du også oppleve i teltet og på forskjellige steder i byen på torsdagen under Glommafestivalen. Her vil de servere utdrag fra Emil-forestillingen som var ute på Isegran i fjor sommer. Her får du hilse på Emil, Ida og de andre fra Katthult sammen med de kjente og kjære sangene fylt med sommer og barndomsminner.

Lørdag:
12.00 - 14.00 Familieforestilling Kong Frederiks Teaterbursdag i teltet på Dampskipsbrygga
14.30 Ælveduellparade anført av tre korps i sentrum
15.00 Ælveduell
16.00 NM i sandbryting på Værstetorvet