I 2017 ble Glommafestivalen arrangert for 28. gang. Festivalen er for lengst en tradisjon der byen fylles med liv og aktiviteter for barn, unge, ungdommer, voksne og seniorer. I jubileumsåret ble det delt ut en egen pris for beste jubileumspappbåt, og i tillegg var det gratis teaterbursdag for barn; "Kong Frederiks teaterbursdag".

Det var yrende kreativitet i Dampskipsteltet når over 160 mennesker samlet seg for teaterbursdag lørdag 1.juli. Her fikk barna lage egne bursdagskroner, være med på quiz, tegne, sminke seg, ta på kostymer og hvis de ville, være med på scenen. Tre minishow ble fremført av FredrikstadUngane og modige barn som var med på verkstedene.

I år som tidligere ble det også arrangert pappbåtseilas under Glommafestivalen. 10 båter stilte til start, der alle viste kvalitet og kreativitet på en formidable måte. I anledning byens 450-årsjubileum ble det lagt til en egen pris for beste jubileumspappbåt. Vinneren av prisen var elever fra studieforberedende kunst, design og arkitektur på Glemmen VGS. Syv byggere i alderen 16-18 år stod for kreasjonen.

Pappbåten er satt sammen av to flåter. På den ene flåten ser vi plankebærern, på den andre står statuen av Kong Frederik II. Flåtene er bundet sammen av Fredrikstadbroa, som har byvåpenets bjørn på toppen. Kong Frederik bærer et regnbueflagg, som i dette tilfellet representerer Fredsmarsjen som går hver uke i byen og Pride.


Byggere: Zuszanna, Frida, Sara, Johanne, Michelle, Sofie og Lise.
Gratulerer med seieren!