Barnehageetaten hadde tidlig en idé om å lage en egen jubileumslåt for og med barna i byens barnehager. Prosjektet fikk jubileumstilskudd fra den interne tilskuddsordningen for virksomheter i Fredrikstad kommune for å sette i gang med arbeidet. Elisabeth Torp, Jeanette Johansen og Nina Huth fra barnehageetaten hentet inspirasjon fra barna og forfattet teksten, med hjelp fra Hans-Petter Thøgersen. Komponist Svein Gundersen tonesatte så låten, som resulterte i «Hurra for byen».

Jente med ballong

«Hurra for byen» er barnas og byens egen jubileumssang som ble urfremført av 150 femåringer på Fredrikstad stadion under åpningsseremonien «Fredrikstad på isen» 20. januar, men selv om sangen vil bli fremført flere ganger i løpet av jubileumsåret, er det ikke bare en sang for byjubileet. Det er en sang om Fredrikstads fortid, samtid og fremtid som kan brukes i alle anledninger hvor byen er i fokus.

Last ned sang med noter

Sangen ligger ute på de fleste strømmetjenester som Spotify, iTunes, Tidal, Amazon etc.
Klikk her for Spotify-versjonen

Her er sangteksten:

HURRA FOR BYEN!

1. Ja, i femtensekstisju var det Fredrik sa,  kom la oss nedover Glomma dra. Og, så de gjorde og bygde en borg,  så ikke svenskene tok byens torg.        

REF Hurra-hurra, vår by fyller år, Fredrikstad det er deg. Ja, Hurra-hurra, for sammen vi står, her hvor det årnær seg.    

2. Det var lange dager og mye slit, folk har bygd byen bit for bit. Ælva og havet til arbeid og fest, vi bygger båter det kan vi best.       

REF   

3. I vår by er det mye å finne på, teater, musikk eller kamp å gå på. I Fredrikstad der vil det spire og gro, her er det triv`lig for barna å bo!       

REF