Redningsbåten Elias var et høydepunkt for barna som besøkte Isegran søndag. Flere var også med å plante krokusløk som skal blomstre neste år.

 Bilde av redningsbåten Elias

Frederiks dag med Barnas Isegran var siste dag av Frederikfesten. Det startet med jazzmesse i domkirken etterfulgt av blomsterløkplanting utenfor biblioteket og i Kirkeparken, og bursdagstale fra varaordfører Kari Agerup. Kråkerøy skolekorps og Borg Domkor sto for de musikalske innslagene, og bursdagssangen hører så klart med når en hel by feirer 449 års dagen sin. Det har for øvrig blitt tradisjon, og er 13. gangen det gjøres i år.

 

Gratis kino

 

På Isegran kunne barna løpe fra aktivitet til aktivitet.

 Bilde av klovner

- Mange barn synes det var ekstra stas å få være med redningsbåten Elias og småbåtroing. Klovneforestillingen Da Capo, en nesten konsert med Brødrene Konk var også veldig populært, forteller Åshild van Nuys i Kulturetaten.

 

Barnas Isegran ble arrangert av Østfold Museene i samarbeid med Fredrikstad 450 år og Kulturetaten. Anno-landsbyen var åpen med blant annet våpenskjoldmaling og Tambourafdelingen hadde oppvisning. På seilskuta Najaden kunne en klatre i riggen.

 

- Blant barna var også brannbilene populære, besøk hos geologiforeningen og mange barn laget sitt eget hoppetau med Husflidslaget, sier Åshild.

 

Frederiks dag ble avsluttet med gratisvisning av Den lille prinsen på Fredrikstad Kino.