Med fantastiske Kulturnatt som forandret byen til en kulturell oase, kulturelle og historiske opplevelser i Gamlebyen og Barnas Isegran, for å nevne bare noe av det du kunne gjennom helgen. Nå får en du ny sjanse til å oppleve Fredrikstad på sitt aller beste når vi igjen gjør oss klare for opptrappingen til byjubileet.

Festhelgen

Frederikfesten er en helg full av aktiviteter for liten og stor, fordelt over tre dager. Kulturnatt med omkring seksti arrangementer fordelt på mange ulike arenaer, rundt i Fredrikstad. Gamlebyen har sin helt egne dag på lørdag full av aktiviteter, før det ble rundes av med selve Fredriks dag og Barnas Isegran, som hadde hundrevis av barn og voksne innom i fjor.

Det hele er en del av opptrappingen til byjubileet til neste år, når Fredrikstad fyller 450 år. Frederikfesten 2016 vil bli minst like innholdsrik som fjorårets, med et bredt spekter av spennende opplevelser for folk i alle aldre.

 

Fredag 9. september

Det hele starter, i år som i fjor, med Kulturnatt på fredag. Her vil det bli et mylder av kulturaktiviteter spredt utover en hel dag og natt, helt gratis. Konserter, teater, kunst, vandreforestillinger, dans, skating, torvkino, høytlesning, nysirkus og mye mer. Mange av innslagene vil være nye av året.. Her er det mye spennende, det er bare å glede seg og alle arrangementene er gratis.  

 

Lørdag 10. september

Lørdagen er dedikert til Gamlebyen, med byens historie og håndverk som fokus. Her kan du få med deg det historiske foredraget “Fredrikstad med 100 års skritt”, barnevandring, militærhistorisk leir, husflid, frimarked, musikk og drilloppvisning med

Gardens veterankorps og drilltropp og Kong Frederik IVs Tambourafdeling av 1704.

Det vil også bli omvisning i en av Gamlebyens mest spennende bygninger, som ikke tidligere har vært åpen.

I tillegg vil det bli smakebiter på enkelte jubileumsprosjekt som skal fremføres under selve jubileet.

Parallelt arrangeres Barneidrettens dag i Østfoldhallen og Barnas stasjon inviterer til «Åpent hus og hage» for å markere sitt 10 års jubileum.

 

Søndag 11. september

Isegran danner en flott ramme rundt søndagens arrangement, selve Fredriks dag, byens bursdagsfeiring. Den feires med Fredrikstad museums familiedag “Barnas Isegran

Der inviteres små og store til spennende opplevelser og aktiviteter for hele familien, i historiske og maritime omgivelser: I havna kan du besøke de flotte båtene, og det blir leker og aktiviteter spredt over hele den grandiose øya. Eliasbåten kommer. I landsbyen finner du Anno-deltagere, (dette blir aller siste gangen du kan få med deg Anno på Isegran), 1700-talls Krambod, våpenskjoldmaling, utkledning og mye mer! Najaden, Cafe Isegran, Skipshandel Isegran og Maritime Center er åpne, og Tamburavde­lingen sørger for salutt, så hold på hatten! Se program for Barnas Isegran

 

Det vil også arrangeres Jazzgudstjeneste i Fredrikstad Domkirke og alle kan være med å plante blomsterløk ved Fredrikstad bibliotek, én for hver innbygger i byen vår.

 

Hold av helgen 9.-11. september, da vil byen igjen yre av liv og aktiviteter fra tidlig morgen til kveld. Og dette er bare opptrappingen til byjubileet neste år. Da vil Frederikfesten i september være hovedmarkeringen og utvides til en ti dagers fest, samtidig som hele året vil bli fylt av aktiviteter, arrangementer og prosjekter i tråd med visjonen for jubileet, som er “grenseløst og berikende”.

 Fullstending program slippes om kort tid.

Gjett om vi gleder oss!