Min side Meld fra
Kontakt oss

Vinnere av stipend

Fredrikstad kommune delte onsdag 27. januar ut stipend til to unge talenter.

prisvinnere 2020.jpg


Fredrikstad kommunes kulturstipend og Fredrikstad kommunes idrettsstipend deles normalt ut under Frederikprisen. Dette arrangementet er i år utsatt. Årets vinnere mottok derfor sine priser på rådhustrappa med god avstand. Utvalgsleder for kultur- og miljøutvalget, Eirik Skauen, overrakte prispenger og blomster.

Vinner av Fredrikstad kommunes kulturstipend 2020: Live Haug Skullerud (24)

Vinner av Fredrikstad kommunes idrettsstipend 2020: Othelie Annette Høie (18 år)

Begge vinnerne fikk en sjekk på 25 000 kroner til å utvikle seg innen sine felt.  

prisvinnere 2020_2.jpg

Juryens begrunnelse

Fredrikstad kommunes kulturstipend 2020

Live Haug Skullerud er 24 år, og har etablert seg som profesjonell danser med base i Fredrikstad og Stavanger. Hun var ferdig utdannet i juni 2018 innen utøvende dans fra Universitet i Stavanger.  Etter endt studie har hun bidratt i flere ulike prosjekter, både som utøvende og skapende kunstner, i Fredrikstad og andre byer.  

Hun søker arbeidsstipend for å jobbe med et forestillingsforedrag Unlocking My Body, et delvis selvbiografisk, halvveis abstrakt, helt og holdent oppriktig forsøk på å svare på spørsmålet; hva er egentlig samtidsdans? Hun vil bruke ulike dansestiler og teknikker, og skape en eksplosiv forestilling om identitet, om kroppens mangfoldige muligheter for bevegelse og om det litt lite kjente fenomenet «samtidsdans»:  

Hun har et stort ønske om å gjøre dansekunsten mer tilgjengelig for et bredere spekter av publikum og skape kunstopplevelser som inkluderer tilskuerne. Hennes ønske er også å gjennom personlige historier og erfaringer, fremført med entusiasme, sårbarhet og humor, å formidle noe universelt om det å være menneske. Hun planlegger at prosjektet avsluttes med flere gratisvisninger i på St.Croix-huset. Juryen legger til grunn hennes sterke motivasjon for å bidra til et levende, profesjonelt dansemiljø i Fredrikstad.  

Live Haug Skullerud (24) tildeles stipendet som arbeidsstipend til Unlocking My Body.    


Fredrikstad kommunes idrettsstipend 2020  

Othelie Annette Høie er 18 år, og går nå tredje året på Wang videregående der hun kombinerer skole og idrett på høyt nivå. Fra 2017-2019 deltok hun i Nordisk mesterskap og ble nordisk mester alle tre årene. Hun har også deltatt i EM tre år på rad med gode plasseringer, og i 2019 tok hun bronse. I tillegg tok hun gull i U17 på Klippan Lady Open 2019, et stort stevne med deltakere fra hele verden. Sommeren 2019 tok hun sølvmedalje i Baku, etter en tøff og jevn finale mot Hviterussland. Fra 2020 er hun junior (U20).  

Juryen legger til grunn at Othelie Annette Høie er en ung og lovende bryter fra bryteklubben Atlas som allerede har fremvist at hun holder høy internasjonal klasse. For å sikres en optimal oppkjøring fram mot VM på hjemmebane i oktober 2021, vil Fredrikstad kommunes idrettsstipend gi et viktig bidrag for relevant matching og kamptrening.  

Sist oppdatert: 28. januar 2021