Min side Meld fra
Kontakt oss

Villa Lykkeberg og Stallen pusses opp

I løpet av våren får en av byens flotteste villaer, Lykkeberg, en grundig utvendig overhaling. Sidebygget Stallen skal også rustes opp. Arbeidet starter i uke 16.

Det var trelastbaron Julius Nicolai Jacobsen som fikk bygget Villa Lykkeberg som privatbolig i 1875. Villaen var i familiens eie fram til 1920-årene da bedriften gikk konkurs, og villaen ble solgt på auksjon. Kjøper var Fredrikstad kommune, og i 1930 ble det bestemt at Lykkeberg skulle bli den nye administrasjonsbygningen til kommunen. I dag huser Villa Lykkeberg og Stallen blant annet kommuneadvokaten, bedriftshelsetjenesten, hovedverneombud og hovedtillitsvalgte.

Etter å ha vært i kommunens eie i snart 100 år har bygget vært igjennom flere omganger med renoveringer, og nå er det altså på tide med en overhaling igjen.

Hovedhuset
På hovedhuset skal det utføres utvendige fasadearbeid – reparasjon av avskalling av puss, og maling av hele bygget, inklusiv vinduer og dører. Stillas vil bli satt opp på fasaden mot nord og rundt utspring i front (inngangsparti). Det vil bli utført antikvarisk istandsetting og overflatebehandlingene skal være tradisjonelle og diffusjonsåpne.

Stallen
Sidebygget, Stallen, skal også få en overhaling. Her skal det utføres utvendige fasadearbeider som innebærer reparasjon av avskalling av puss, og maling av bygg. Det blir også utskifting av 38 vinduer grunnet råteproblematikk mot sør og øst. De nye vinduene vil være av samme type vinduer som det er i dag, slik at det vil se likt ut.

Sist oppdatert: 16. april 2021