Vil fylle kommunale bygg med solenergi

Etat for bygg og eiendom kartlegger om vi kan bygge solcelleanlegg på kommunale tak for å produsere miljøvennlig og billig strøm.

Vi valgte ut 24 bygg som vi ønsket å se nærmere på. Nå har vi gått videre med mer detaljert kartlegging av 8 bygg som vi mener er mest aktuelle for solenergiproduksjon, sier prosjektleder Marianne R. Kahrs på Byggteknisk stab, som jobber med energieffektivisering i kommunen.

Se dronefilm fra Østsiden eldresenter og Østsiden sykehjem her

Kommunen har engasjert rådgiver Asplan Viak for å bistå i arbeidet med kartleggingen. Selskapet har bred erfaring fra tilsvarende type oppdrag, blant annet for Trondheim kommune. Gode rådgivere, og tett samarbeid med kommunen er avgjørende for å lykkes i et slikt prosjekt påpeker prosjektlederen i kommunen.

Nylig var prosjektteamet på befaring på Glemmen sykehjem og Østsiden eldresenter i strålende sol og sommervarme. Vaktmestere på byggene bisto i befaringene for å gi mer kunnskap om takkonstruksjon, elektrotavler samt annen nyttig informasjon.

Når siste del av kartleggingsarbeidet er ferdig skal rådgiver gi kommunen en anbefaling på hvilke bygg som vil være mest hensiktsmessige og lønnsomme å etablere solceller på. Deretter håper Byggteknisk stab å gjennomføre bygging av solceller på noen av kommunens tak, og dette bør være realistisk å få til allerede til høsten mener prosjektlederen.

Bakgrunn:
Fredrikstad kommune skal fokusere på bærekraft, og jobbe aktivt for å utnytte ressurser på en effektiv måte. Dette gjelder også naturens fornybare energiressurser. Etat for bygg og eiendom har tatt med rådgiver Asplan Viak på laget for å se på muligheter for å produsere solenergi på kommunale byggs tak.

Prosjektteam solceller på kommunale tak

Droneflyging ved Østsiden eldresenter og Østsiden sykehjem

Sist oppdatert: 14. juli 2020