Min side Meld fra

Vil ha god stemning på byen

Utelivsbransjen, politiet og Fredrikstad kommune har en klar melding før jul: Ikke ødelegg den gode stemningen på byen!

Det er høytid for julebord og mange ønsker seg en tur på byen. For en del er det lenge siden sist.

Koronapandemien har gjort at mange er «ute av trening» i å gå på byen. Mye har vært stengt ned, og reglene og anbefalingene fra sentrale og lokale myndigheter har vært mange.

MAKS jul 2021.jpg

Lars Fosse fra politiet, Hanne Solberg Gullichsen fra Fredrikstad kommune, Kai-Roger Hagen fra Alibi og Dick Ekeroth fra Fredrikstad kommune er sentrale i MAKS-samarbeidet som jobber for en maks kveld på byen og et trygt uteliv.

Klare for hektiske uker

Nå gleder bransjen seg til hektiske uker, men ber samtidig utelivsgjestene om å oppføre seg og bidra til at alle får en hyggelig opplevelse.

Bransjen har sammen med MAKS uteliv-kommunene Sarpsborg, Fredrikstad, Hvaler og politiet, gått sammen om en kampanje, hvor fokuset er nettopp positivitet og hygge.

Budskapet er enkelt og forståelig og ber folk ta ansvar for sin oppførsel:

Facebook_MaksUteliv.jpg

Dette budskapet vil du møte fra flere hold de neste ukene i Fredrikstad.

MAKS-samarbeid i Nedre Glomma

MAKS uteliv er et samarbeid mellom politiet, utelivsbransjen og kommunene Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg for et trygt og trivelig uteliv.

MAKS skal legge til rette for dialog og samarbeid mellom bransje, politi og kommune. Innsatsen skal bidra til økt kompetanse og kvalitet på kontrollvirksomheten.

Kommune, politi og utelivsbransje er hver for seg, og sammen, ansvarlig for å gi innbyggerne gode og trygge møtesteder og forebygge rusrelaterte skader og vold.

Målet med MAKS uteliv:

• Skape trygt og trivelig uteliv
  • Unngå overskjenking
  • Unngå skjenking av mindreårige
  • Hindre rusrelatert vold
  • Bedre og mer effektiv kontroll
  • Lik praksis i kommunene
  • MAKS står for: Myndighet, Ansvarlighet, Kontroll og Samarbeid