Min side Meld fra
Kontakt oss

Viderefører gult nivå i skolene og anbefaler maks fem gjester

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Kriseledelsen i Fredrikstad kommune har etter anbefaling fra kommuneoverlegen i dag besluttet at skoler og barnehager videreføres på gult nivå i 14 dager fra 27.mai. Ny vurdering gjøres senest 7.juni.

- Smittesituasjonen i Fredrikstad tilsier at skoler og barnehager mest sannsynlig fortsetter på gult nivå ut dette skoleåret, men vi håper at de kan starte opp på grønt nivå i trafikklysmodellen etter sommerferien, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

Regjeringen har i dag presentert trinn to i gjenåpningsplanen.

- Det er svært gledelig at pandemien ser ut til å gå i riktig retning i Norge, og også lokalt. Fredrikstad har vært hardt rammet av strenge tiltak i lang tid, men endelig har vi fått startet gjenåpningen, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Kriseledelsen i Fredrikstad kommune har også besluttet at anbefalingen om inntil 5 gjester i private hjem skal videreføres i den perioden lokal forskrift gjelder, altså til og med 3.juni.

– Vi ser at smitteoverføring i hovedsak skjer i private relasjoner. Det er derfor nødvendig å videreføre denne anbefalingen noe lenger, så håper vi at vi kan nærme oss nasjonale bestemmelser hvis smittetallene holder seg stabile og vaksinasjonen går etter planen, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

Sist oppdatert: 21. mai 2021