Vi trives i Fredrikstad!

Innhold

Vi liker oss i byen vår! Hele 96 prosent trives med å bo i Fredrikstad, viser en befolkningsundersøkelse IPSOS har utført på oppdrag fra Fredrikstad 450 år.

(Foto: Trine Sirnes)

Byjubileumskomiteen møtes for siste gang fredag 27. april. De skal se på resultatene av jubileumsfeiringen før de sender en endelig rapport for prosjektet Fredrikstad 450 år videre til politisk behandling. IPSOS gjennomførte befolkningsundersøkelsen i forbindelse med rapporteringen av byjubileet.

Undersøkelsen viser at så godt som alle trives med å bo i byen, den viser også at nesten alle (93 prosent) har fått med seg at Fredrikstad feiret byjubileum i 2017.

Vellykket byjubileum

Leder av byjubileumskomiteen ordfører Jon-Ivar Nygård synes resultatene på undersøkelsen er veldig gledelig.

– Nå kan jeg med sikkerhet si at jeg har hele byen med meg når jeg uttaler at Fredrikstad er et bra sted å bo.

– Byjubileet i fjor ga nok byen et skikkelig løft. At så mange også fikk meg seg at Fredrikstad jubilerte støtter opp under vår oppfattelse av at det har vært et vellykket prosjekt med høyt aktivitetsnivå, sier han.

Undersøkelsen viser også at:

  • 57% deltok på ett eller flere jubileumsarrangementer i forbindelse med jubileet
  • Flere enn 8 av 10 har oppfattet at de kunne delta i jubileet
  • 96% vil anbefale andre å besøke byen
  • 88% svarer at de er stolte over byen

Prosjektleder for Fredrikstad 450 år Irene Østbø er enig med ordfører om at undersøkelsen er gode nyheter for kommunen.

– Vi er glade for å få inn data som understøtter at prosjektet har oppnådd de målene som ble satt i starten. Siden det har vært et jubileum med fokus på høy involvering av lokale krefter er det ekstra positivt, resultatene reflekterer de gode kreftene og aktørene som finnes her i byen, sier hun.

801 respondenter deltok i undersøkelsen, som ble gjennomført i februar/mars i år. Befolkningsundersøkelsen inngår som en del av jubileumsrapporten, som skal behandles i Bystyret i juni 2018.

Sist oppdatert: 27. april 2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?