Verdens aktivitetsdag

Hele Fredrikstad er aktive 10. mai. Hvilken aktivitet velger du?

verdens-aktivitetsdag-fredrikstad_web-banner_green.jpg

Bli med!

Mandag 10. mai markerer Fredrikstad Verdens aktivitetsdag. 

Vi håper å få med oss hele byen til å være litt mer aktive denne ene dagen. Hver enkelt velger selv hvor, når og hvilken aktivitet.  
 
 
I en tid der vi ikke får treffes fysisk, arrangement og aktiviteter er satt på pause og vi sitter på hver vår tue, er Verdens aktivitetsdag en mulighet til å gjøre noe sammen – hver for oss.  
 
 
Vi oppfordrer bedrifter til å utfordre egne ansatte, idrettslag og organisasjoner til å få med seg sine medlemmer, skoler og barnehager til å oppmuntre barna, og ikke minst hver enkelt til å heie på seg selv. 
 
 
Vi har samlet en oversikt over forslag til aktiviteter. Alle aktivitetene kan utføres på egenhånd, når en selv ønsker. Her blir det alt fra kontortrim, sykling, kunstsafari og husarbeid. Alle skal finne en aktivitet de kan delta på utfra sine forutsetninger.    
 
 

Mens kommunen ønsker å bruke dagen til at folk i Fredrikstad gjør noe sammen, er det samtidig en mulighet for bedrifter, organisajoner og andre grupperinger til å legge opp til egne aktiviteter og konkurranser denne dagen, som skaper ekstra samhold. 
 
 
Verdens aktivitetsdag, eller «Move for Health Day», ble etablert av Verdens helseorganisasjon i 2003. Fysisk aktivitet gir, som kjent, ren rekke helsefordeler. Hver enkelt får mer overskudd i hverdagen og det virker forebyggende på mange sykdommer på sikt. 
 
 

Konkurranse

Vi vil gjerne se hva du gjør på Verdens aktivitetsdag! Del et bilde av din aktivitet den 10. mai på sosiale medier og vær med i trekningen av en valgfri sykkel fra Bypakke Nedre Glomma til en verdi av 9000 kroner. 
 
Slik deltar du:
  • Del et bilde av din aktivitet på Verdens aktivitetsdag 
  • På Instagram: Bruk #verdensaktivitetsdagfredrikstad. På Facebook: Legg bildet ditt som kommentar på en av postene merket "KONKURRANSE" som vi publiserer på Fredrikstad kommunes Facebook-side 
  • Vi trekker vinnere blant innleggende som er postet på selve dagen (10. mai).
Premie:
  • Hovedpremier er en Pilen bysykkel dame eller herre fra Bypakke Nedre Glomma til en verdi av 9000 kroner
  • Vi har også mange småpremier 

 

Podkast

Hvordan holder ordfører Jon-Ivar Nygård seg aktiv? Hvem vinner når han utfordrer Aktive liv-sjef André Flatner i sjakk? Og hva er friskliv og mestring-sjef Ingeborg Anette Mjeldes anbefaling for å få inn litt aktivitet i hverdagen?
 
Vi har laget en egen podkast du kan ta med deg på øret når du går en tur den 10. mai. 
 

 

Sist oppdatert: 09. mai 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.