Min side Meld fra
Kontakt oss

Ventelisten på byggesak er snart borte

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Etter en lengre periode med ventelister på byggesaker er situasjonen nå en helt annen.

- Vi har jobbet hardt i byggesaksavdelingen for å få kontroll over vårt nye saksbehandlingssystem og for å ta ned ventelistene. Nå er heldigvis situasjonen i ferd med å bedre seg, og vi har tatt kontroll over ventelistene, forteller virksomhetsleder for regulering og byggesak Anna Auganes.

Kommunen tok i bruk det nye saksbehandlingssystemet eByggesak i mai 2022, og implementeringen ble mer komplisert og langvarig enn forutsatt. Det førte til forsinkelser og ventelister.

- På det meste var vi oppe i 216 ufordelte saker. Nå er vi nede i drøye 10, og vi forventer at ventelisten er helt borte i starten av 2023, sier Auganes.

Byggesak er et selvkostområde, og for å få bukt med ventelistene har kommunen blant annet styrket antall årsverk og omstrukturert virksomheten. I tillegg har det blitt iverksatt et eget prosjekt for å redusere ventelister, med bruk av overtid som ett av virkemidlene.

- Det er viktig for oss å gi gode tjenester til innbyggerne, samtidig som restansene på byggesaker også har hatt en uheldig økonomisk effekt for kommunen, så det har vært høyt prioritert å jobbe med ulike tiltak for å redusere etterslepet, sier direktør for kultur, miljø og byutvikling, Ole-Henrik Holøs Pettersen.

Skal du bygge, rive eller endre?

På våre nettsider kan du sjekke planer og bestemmelser for din eiendom.

Her finner du også svar på ofte stilte spørsmål.Sist oppdatert: 23. desember 2022