Velkommen til offisiell nyåpning av Dampskipsbrygga og av kunstverk av Christian Sunde

Lørdag 22. juni kl. 13.00 gjenåpnes Damskipsbrygga som et nytt og spennende byrom hvor kunstneren Christian Sunde har stått for utsmykningen.

Dampskipsbrygga er den nyeste storstuen i byen, og blitt oppgradert med smågatesten og storgatesten i granitt, sittebenker, trær, beplantning, HC-parkering, MC-parkering og sykkelparkering. Det praktiske arbeidet på Dampskipsbrygga startet i oktober 2018, og Dampskipsbrygga har nå blitt transformert fra parkeringsplass til et nytt byrom i Fredrikstad, tilrettelagt for små og store arrangementer og som oppholdssted og møteplass.

Kunstnerisk utsmykning

Kunstneren Christian Sunde har stått for kunstnerisk utsmykning av byrommet, som består av 22 «lyssteiner» med motiver inspirert fra maritime symboler

De 22 sirkulære arbeidene er i massiv akryl/ PMMA, «lyssteiner», og er plassert spredt ut innenfor et bestemt område på Dampskipsbrygga. Lyssteinene ligger som små runde lysende felt nedfelt i bakken og i samme overflate med smågatestein og brostein, som utgjør det nye dekke på plassen.

Kunstverkene varierer i størrelser fra 60 cm og ned til 20 cm i diameter. Lyssteinene er alle preget i overflaten av enkle lett lesbare sorte symbollignende motiver. Inspirasjonen til disse er hentet fra maritime symboler, miljøer og gjenstander i stor grad lokalt fra Fredrikstad og Dampskipsbrygga. Det være seg pullerter langs bryggekanten, jernbånd som forbinder bryggestein, rekkene med trepålene langs Glomma, kartutsnitt og karttegn fra den nære skjærgård, krengning og dybdesymboler ved lasting og lossing, kompassymboler, Dampskipsbrygga skrevet i morse og mer.

Alle er velkomne

Alle er hjertelig velkomne lørdag 22. juni kl. 13.00 til gjenåpningen av byrommet på Dampskipsbrygga (ned Kråkerøygata fra Blå Grotte mot elven). Det blir tale med ordfører Jon-Ivar Nygård, tale ved kunstkomiteens leder og varaordfører Kari Agerup, samt tale ved kunstner Christian Sunde.

Arenaen blir tatt i bruk med en gang og har invitert Dyrene i Hakkebakkeskogen, som hver sommer gjennom 20 år har hatt forestillinger i Bratliparken. De skal fremføre utdrag fra forestillingen.

Det blir is til oppmøtte barna etter forestillingen (NB: så langt beholdningen rekker)

Varighet ca. 1 time. Alle er velkomne, arrangementet er gratis!

Sist oppdatert: 14. juni 2019