Min side Meld fra
Kontakt oss

Varsler kommende samspillskonkurranse for Arena Fredrikstad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad kommune ønsker å forberede entreprenørmarkedet på en kommende samspillskonkurranse for Arena Fredrikstad.

Dette er en unik mulighet til å være en viktig bidragsyter i utviklingen av byens framtidige sports- og arrangementsarena. Hovedarenaens tribunekapasitet vil være på omtrent 3900 tilskuerplasser.

Detaljreguleringsplanen for planområdet FMV-1 ble vedtatt i bystyret 15. juni i år. Etter planen skal ishallen stå ferdig i løpet av 2027. Byggetrinn én er på ca. 12 450 kvadratmeter.

Den kommende konkurransen vil bestå av flere faser der entreprenører vil få muligheten til å vise sin ekspertise og delta i en samspillsprosess. Gjennom samspill vil Fredrikstad kommune og valgt entreprenør jobbe tett sammen for å bearbeide og optimalisere et gjennomført forprosjekt. Etter en vellykket samspillsfase vil den innstilte totalentreprenøren få muligheten til å levere et pristilbud for utførelsesfasen.

Å bygge Arena Fredrikstad er en prestisjefylt oppgave som krever samarbeid og en helhetlig tilnærming. Fredrikstad kommune ser fram til å samarbeide med en dyktig entreprenør for å skape en moderne og framtidsrettet arena. Frist for å melde interesse settes til 15.09.2023.

Les kunngjøringen i Mercell her:

– En tradisjonell gjennomføringsmodell, med først å prosjektere og deretter sette ut prosjektet på anbud, ville gitt oss større kostnadsrisiko. Med samspill kan vi, sammen med en entreprenør, optimalisere det framtidige byggeprosjektet både funksjonelt og bygningsmessig, samtidig som vi kan redusere kostnadsrisikoen. Vi vil fokusere på å løse utfordringer sammen for å minimere uønskede kostnader, redusere risiko og skape et velfungerende bygg, sier Øystein Janssen, utbyggingssjef i Fredrikstad kommune.

Sist oppdatert: 02. juli 2023