Våroppryddingsaksjoner

Nå er det vår, og da er det ekstra hyggelig om det er rent og pent hjemme og i nærmiljøet vårt. Fredrikstad kommune tilrettelegger for de tradisjonelle våroppryddingsaksjonene igjen i år, med smittevernhensyn og smitteverninformasjon.

Våropprydding i nærmiljøet, Hold Fredrikstad ren

Hold Fredrikstad ren – våropprydding i nærmiljøet

For at byen vår virkelig skal kunne skinne om kapp med solstrålene trenger gater, fortau, lekeplasser og parker en aldri så liten vårrengjøring. Vi inviterer derfor nabolag, velforeninger, lokalsamfunnsutvalg, frivillige organisasjoner og bedrifter til vårdugnad og plukking av søppel i nærmiljøet. Dere kan få gratis sekker og kommunen sørger for gratis bortkjøring av søppel på fire hentedager.

Mer informasjon her: www.fredrikstad.kommune.no/holdfredrikstadren

Grovavfallsaksjon – vårrydding i hus og hage

Husstandene i Fredrikstad kan levere kildesortert grovavfall fra hus og hage gratis til sju mobile gjenvinningsstasjoner under aksjonen. Aksjonen er to dager på hvert sted i perioden 19. - 29. april. Nyhet i år er Ambjørnrød, der vi etablerer en mobil gjenvinningsstasjon ved Skogstrandbanen.

Benytt sjansen til å klippe hekk, busker og trær for å bedre sikten ved veikryss og utkjørsel og du bidrar til bedre trafikksikkerhet i ditt nærmiljø.

Mer informasjon her: www.fredrikstad.kommune.no/grovavfallsaksjon

Strandrydding

Ut på tur? Da kan du kombinere det med strandrydding og muligheten for å vinne premier i Kystlotteriet. Strandrydding kan utføres hele året. Det er flere hentesteder for sekker. Søppel fra strandryddingen kan du sette og registrere ved hentesteder som er merket i et eget ryddekart. Skjærgårdstjenesten sørger for bortkjøring.

Mer informasjon her:

www.fredrikstad.kommune.no/strandrydding

www.kystlotteriet.no

Sist oppdatert: 10. april 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.