Min side Meld fra

Væromslag

Til helgen er det meldt væromslag med plussgrader og mildvær fra søndag, og det vil bli glatt. Nedbøren skal starte med snø og etter hvert gå over til regn. Det medfører nye utfordringer, som det er viktig at kommunen og innbyggerne står sammen om.
  • Kommunen tar i bruk alt av tilgjengelige mannskaper og innhenter forsterkninger for å kjøre bort snø, salte samleveier og strø i boligveier og adkomstveier. Kan du parkere et annet sted enn i gata setter vi stor pris på det.
  • Problemet med strøsand er kulde i bakken. Når vi strør med strøsand vil strøsanda fryse inn i regnet etter kort tid. Vi vil da dessverre ikke ha kapasitet til å strø alle boligveier og adkomstveier ofte nok.
  • Mildværet medfører fare for snøras og istapper fra tak. Huseier skal da straks sette opp avvisere som gjør det tydelig at ferdselen er forbundet med fare og snarest sørge for at taket blir ryddet og istapper fjernet. Dette er huseier sitt ansvar og kan medføre erstatningsansvar ved eventuelle skader.
  • Fjern snø og is over sluk og strø gjerne litt salt over, slik at overvannet kan renne vekk på forsvarlig vis. Vi trenger også hjelp til å holde gatesluk i nabolaget åpne. Ta en spade eller en hakke og fjern snø og is hvis du har mulighet. Hvis du ikke husker hvor gateslukene er kan du søke opp gata du bor i på Street View på Google Maps og se om du finner det der.
  • Hvis det danner seg store vanndammer i veiene vil vi gjerne ha melding om det.
  • Gratis strøsand: Benytt deg av de 18 etablerte henteplassene med gratis saltblandet strøsand til eget bruk og på fortau ved eiendommen. Ta med bøtte og spade. Se oversikt her:  www.fredrikstad.kommune.no/strosand
  • Vær forsiktig på glatte veier og fortau. Kjør etter forholdene og bruk brodder eller piggsko for bedre fotfeste.
  • Hjelp eldre og sårbare naboer og bekjente med nødvendige gjøremål.
Fjerne is fra sluk
Vi setter stor pris på hjelp til å fjerne is og snø over sluk slik at overvannet kan renne vekk

Sist oppdatert: 19. januar 2024