Min side Meld fra
Kontakt oss

Vant i Returkartonglotteriet

- Åh, er det sant? Du tuller ikke, spør Astrid Pedersen når vi ringer og forteller at hun har vunnet 10 000 kroner i Returkartonglotteriet.

Jeg har levert kartonger i mange år, og det skal jeg fortsette med. Til de som har lurt på om det er noe vits i, så har jeg sagt at en dag vinner jeg, smiler hun. Premien skal foreløpig få stå i banken, men det blir kanskje en tur neste år.

Neste gang kan det være din tur.

Slik deltar du
Du kan velge om du vil levere kartongene enkeltvis eller i kubber.
Skyll kartongen, press den flat, skriv navn og telefonnummer til den du vil skal vinne og legg den i papirdunken. Drikkekartong er emballasje for drikke og flytende matvarer. De kan inneholde for eksempel melk, drikkeyoghurt, juice, bønner, knuste tomater, sauser og puddinger, sier kampanjeansvarlig Randi Folke-Olsen i Etat for vann, avløp og renovasjon i Fredrikstad kommune.

1,6 millioner kroner i premier hvert år
Hvert kvartal trekkes det på landsbasis 30 vinnere av 10.000 kroner og 1 vinner av 100.000 kroner. Kartongene gjenvinnes og blir til nytt papir.

Miljøet er den virkelige vinneren
- Å gjenvinne brukte kartonger er langt mindre energikrevende enn produksjon av papir fra nytt trevirke. Derfor er gevinsten stor for miljøet når folk skyller, bretter og leverer inn kartonger, foreller Gunnar Moen som er ansvarlig for Returkartonglotteriet i Grønt Punkt Norge AS.

Astrid Pedersen til høyre og Randi Folke-Olsen til venstre i bildet
Astrid Pedersen (til høyre) mottar premien fra kampanjeansvarlig Randi Folke-Olsen i Etat for vann, avløp og renovasjon i Fredrikstad kommune

 

Sist oppdatert: 22. desember 2022