Min side Meld fra
Kontakt oss

Er du klar for sommeren? Bestill vaksinetime nå

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Hos kommunens nye vaksinasjonskontor kan du få satt både reise- og koronavaksiner.
FORBEREDT: Inger Johanne Bråten, leder for Vaksinasjons- og smittevernkontoret i Fredrikstad, med meningokokkvaksinene (hjernehinnebetennelse). Hun anbefaler vaksine i god tid før russefeiring begynner. Det har vært massevaksinasjon, men det er fortsatt mulig å bestille time på nettet eller telefon hos kommunens vaksinasjons- og smittevernkontor.

Vaksinasjonssenteret i gamle Kråkerøy rådhus er nå stengt. Kommunen har nylig åpnet et nyoppusset vaksinasjons- og smittevernkontor. Vaksinasjonskontoret befinner seg i Storgata 32, i samme bygg som treningssenteret Evo, like ved St. Hansfjellet parkeringshus.

Bestill time via Helseboka

Du må bestille time før du kan komme til vaksinasjonssenteret. Det gjør du på siden til vaksinasjonssenteret.

Her bestiller du time også for andre vaksiner.

Har du ikke mulighet til å logge inn med ID-porten, kan du ringe vaksinetelefonen for å bestille tid. Telefonnummeret er 69 30 63 74.

– Vi oppfordrer innbyggerne til å sjekke sin vaksinasjonsstatus på Helse-Norges nettsider og friske opp vaksiner om nødvendig, spesielt nå som sommeren nærmer seg og mange skal ut å reise, sier Inger Johanne Bråten, leder for Vaksinasjons- og smittevernkontoret i Fredrikstad.

Vaksinasjonskontoret tilbyr også veiledning og vurderer individuelt hvilke vaksiner du har behov for. Husk at du må bestille time for veiledning. 

– Det er spesielt viktig å oppdatere og friske opp vaksiner for de som er i risikogrupper eller skal reise til områder med økt smitterisiko. For eksempel anbefales alle voksne å ta påfyll av difteri, stivkrampe og polio hvert 10. år, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

Koronavaksiner

Det nye kontoret i sentrum tilbyr dose en, to, tre og fire av koronavaksinen, i tillegg til femte dose til dem over 75 år. Folkehelseinstituttet gikk nylig ut med anbefaling om ny oppfriskningsdose anbefales til dem som er 75 år og eldre og sykehjemsbeboere. Husk at det må ha gått seks måneder siden du fikk dose fire.

Sist oppdatert: 28. mars 2023