Min side Meld fra
Kontakt oss

Vaksinasjonssenteret har åpnet

Vaksinasjonssenteret åpnet onsdag. Nå vaksineres de som er mellom 82 og 85 år.

Det var en stolt ledelse som i dag onsdag fikk være med på åpningen av vaksinasjonssenteret i Fredrikstad.

F.v. Leder for korona- og vaksinasjonssenteret Heidi Veland, ordfører Jon-Ivar Nygård, direktør for Helse og velferd Janka Ekrem Holstad og direktør for Utdanning og oppvekst Marianne Bekker.

Vaksinasjonssenteret har en kapasitet på 4500 personer/doser per per uke. Men denne uken blir det en myk start der man satser på å sette 540 doser på tre dager. Det er det antallet doser Fredrikstad er blitt tildelt denne uken.

Denne uken har man startet vaksineringen av personer i alderen mellom 82 og 85 år. Fastlegene er som kjent godt i gang med å vaksinere dem over 85 år.

Førstemann til å få vaksine ved vaksinasjonssenteret var Einar Rasmussen fra Wilbergjordet. 84-åringen strålte og var i godt humør da vaksinatør Astrid Lieng satte den første vaksinen på senteret.

Einar Rasmussen og vaksinatør Astrid Lieng

Nå er kommunen spente på hvor mange vaksiner som kommer de neste ukene.

Denne uken ringer kommunen til personer mellom 82 og 85 år for å booke tid. For å unngå at det blir kø, oppfordres alle til ikke å komme tidligere enn 5 minutter før oppsatt tid. Det er ikke plass til ekstra kø innendørs. Derfor kan det fort bli kaldt å bli stående ute og vente. Kommer du rett før oppsatt tid får du plass på venterommet.

I løpet av kort tid vil innbyggere få muligheten til å registerere seg i vaksinekø i et elektronisk bookingsystem. Dette vil vi informere om så fort det er klart.

Sist oppdatert: 03. februar 2021