Utvider koronatilskudd til kulturfeltet

Kultur- og miljøutvalget i Fredrikstad kommune vedtok denne uka å videreføre den ekstraordinære tilskuddsordningen til kunst- og kultur under koronapandemien. Retningslinjene er revidert og det er to friske millioner i potten.

– Regjeringen har nå åpnet for arrangementer med inntil 200 deltakere, forutsatt at arrangører overholder forsvarlige smitteverntiltak. Vi er selvfølgelig glade for at kulturfeltet nå kan åpne litt opp, men disse rammene gjør det fortsatt ekstremt krevende for kulturaktører å skulle leve av yrket sitt, sier kultursjef i Fredrikstad kommune Ole-Henrik Holøs Pettersen.

Han forteller at Kulturetaten fikk veldig mange gode søknader til den ekstra ordinære tilskuddsordningen som ble vedtatt kort tid etter regjeringens nedstenging i mars, og at hele denne rammen nå er tildelt kulturaktører i byen.

– Vi har tatt med oss lærdom fra den første runden med koronatilskudd og har fått flere innspill fra kulturfeltet i byen. Utfra det gjort noen endringer i retningslinjene for tilskuddet når vi nå viderefører det, sier Holøs Pettersen.

I de nye retningslinjene økes taket på søknadssum per prosjekt fra 50 000 kroner til 100 000 kroner. Det blir også to søknadsfrister med politisk behandling, ikke løpende slik det var i første runde.

– Vi mener det vil sikre en mer helhetlig vurdering av alle søknader, forklarer kultursjefen.

– Ordningen vil bidra til å understøtte en utsatt bransje, men også bidra til å gi det allmenne publikums tilgang til kunst og kultur. I tider som denne er det spesielt viktig med kunst- og kulturopplevelser – jeg tror stadig flere erfarer hvor viktig kultursektoren er for et levende samfunn sier Holøs Pettersen.

Potten på to millioner kroner avsettes fra næringsfondet. Dette ble vedtatt i Bystyret i sak 60/20.

Se retningslinjer og hvordan du kan søke

Sist oppdatert: 26. juni 2020