Min side Meld fra

Rensker opp etter utslipp

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad kommune og flere samarbeidspartnere tar grep for å håndtere et akutt utslipp på Øra-området.
 Oljelense fra utslippet på Øra.

– Vi tar denne situasjonen alvorlig. Fredrikstad kommune har satt i gang umiddelbare tiltak for å begrense forurensningen. Vi jobber tett med våre samarbeidspartnere for å minimere miljøskadene og beskytte Øra naturreservat, sier Atle Holten, direktør for teknisk drift i Fredrikstad kommune.

Utslippet er trolig rester som lå igjen i et overvannsrør på området til FREVAR. Akutt situasjon er over. Det renner nå overvann ut av røret, og ikke olje som det skjedde på torsdag. Sugebil fra FREVAR er på plass med oljeskimmer, og den fjerner siste oljerester.

– Brannvesenet i Fredrikstad aksjonerte i går sammen med de involverte på stedet. Vi bistår i dag og gjennom hele helgen med faglig bistand, utlegg av lenser, prøvetakning og befaringer, sier Stein D. Laache, brannsjef i Fredrikstad brannvesen.

Kontaktperson for media:

Malte Sebastian Hinsch
Teamleder kommunalteknikk
Prosjektutvikling - Prosjektutvikling Anlegg
Fredrikstad kommune
Mob: +4791559382
E-post: malhin@fredrikstad.kommune.no

Kart som viser stedet for utslippet på Øra.

Sist oppdatert: 03. november 2023