Min side Meld fra
Kontakt oss

Utlyser kunstprosjekt til 22. juli

Fredrikstad kommune har satt av 30.000 kroner til et midlertidig kunstprosjekt for å markere ti-årsdagen for terrorangrepet 22. juli. Kunstnere oppfordres til å ta kontakt.

Siri-Martinsen-web.jpg


– Årsdagen vil bli markert flere steder i byen, også ved minnesmerket i Lykkebergparken. På dagen skal vi minnes de vi mistet det fryktelige døgnet for ti år siden. Det er også en tid for å stoppe opp og reflektere rundt demokratiet og verdier. Kunst og kultur er en viktig brikke i et velfungerende demokrati så vi ønsker at Fredrikstads kulturliv skal være en del av markeringen, sier varaordfører Siri Martinsen i Fredrikstad kommune.  

– Vi har satt av 30.000 til et midlertidig kunstprosjekt, som skal markere dagen, gjerne under parolen “Vi må aldri glemme” eller “Aldri mer 22. juli”. Vi har valgt å ikke legge føringer for kunstprosjektets form for å ikke begrense det kunstneriske uttrykket, fortsetter hun.  

Konstituert kultursjef i Fredrikstad kommune Tora Klevås oppfordrer kunstnere til å melde sin interesse.  

– Byens kunstnere inviteres til å komme med forslag på midlertidige kunstprosjekt i byens uterom. Dette håper jeg mange vil vise interesse for. Prosjektet må være klart til 22. juli i år så nå tar vi imot ideer, og konseptforslag. Dette har frist 23. juni, forklarer hun.  

Hun sier at konseptforslaget kan være kortfattet.  

Slik sender du inn bidrag  

Bakgrunn: Fredrikstad skal markere ti år siden terrorangrepet 22. juli. Byens kunstnere inviteres til å komme med forslag på midlertidige kunstprosjekt i byens uterom. Prosjektet må være klart til 22. juli 2021. Det er satt av 30.000 kroner til kunstverket.  

Delta: Vi tar imot ideer, og konseptforslag kan sendes inn innen frist 23. juni. Konseptforslaget kan være kortfattet. Forslag til konsept sendes kulturetaten; postmottak@fredrikstad.kommune.no  

Frist: Ideer og konsept må være sendt kommunen innen 23. juni. (Det endelige kunstverket må være klart til 22. juli i år)  

Honorering: Kommunen har satt av 30.000 kroner til prosjektet. Kun valgt konsept vil bli honorert.

 

Kontakt

Inger Anne Kilde Storli, inak@fredrikstad.kommune.no, 40040120

Irene Østbø, ireost@fredrikstad.kommune.no, 98828660 

Sist oppdatert: 07. juni 2021