Utdeling av kommunalt stipend til kulturtalent

Unge kulturtalenter oppfordres til å søke på Fredrikstad kommunes kulturstipend. De kan få inntil 25 000 kroner til studie, reise eller utvikling av et prosjekt.

– Vi ønsker å støtte kulturtalenter slik at de kan utvikle seg selv og sitt prosjekt. Å bidra til å få frem unge talenter er en viktig del av å være en liten verdensby, sier Åshild van Nuys, kulturutvikler i Fredrikstad kommune. Det er også gøy å se på listen over tidligere vinnere, at mange er blitt godt etablerte artister i dag.

Fredag 1. november er det frist for å søke Fredrikstad kommunes kulturstipend 2019. Stipendet deles ut under Frederikprisen på City Scene 11. januar.

– Både profesjonelle og amatører kan søke på stipendet. De kan få inntil 25 000 kroner, forteller van Nuys.

Fjorårets kulturstipendvinner var skuespiller Patrick Hilmar Ingvaldsen. Våren 2018 ble han ferdig utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. Han har deltatt i en rekke oppsetninger, blant annet som Kasper i «Kardemomme by» i Kristiansand Dyrepark i fjor. Dette året turnerer han med Riksteatret der han er med i Jungelboken.

Ingvaldsen hadde et ønske om å lage en egen teaterforestilling og fikk arbeidsstipend til å videreutvikle forestillingen sin.

Sist oppdatert: 23. oktober 2019