Usikker på om din aktivitet korona-avlyses?

Kommunen har anbefalt at breddeidrett og fritidsaktiviteter for alle innbyggere fra og med 13 år settes på pause, fra 21. november til 4. desember. Er du usikker på om aktiviteten du har planlagt skal avlyses?

Poenget kommende to uker er å sterkt begrense antallet nærkontakter. Hovedregelen er at alle aktiviteter for folk fra og med 13 år, som genererer nærkontakter, nå skal pause i to uker.

Usikker på om din aktivitet er omfattet av nedstengningen? Dersom man er usikker på om aktiviteten du har planlagt omfattes av begrensningen eller ikke, må man vurdere om aktiviteten gjør at deltakerne skaffer seg nærkontakter (på vei inn/ut eller underveis i aktiviteten). Dersom man kan konkludere med at aktiviteten ikke fører til at man får flere nærkontakter, er det ok og omfattes ikke!

Når blir du nærkontakt? Definisjonen på nærkontakter er å ha vært nærmere enn 2 meter i mer enn 15 minutter eller ha hatt fysisk nærkontakt – som en klem eller håndhilsning. Har du vært i slike situasjoner med en som viser seg å være smittet, havner du automatisk i nærkontaktkarantene. Men man kan også utsettes for smitte ved å prate sammen over noen minutter med en avstand på under én meter. Derfor; husk meter’n og begrens antallet du er i nærkontakt med.

NB!
Av hensyn til de minste, anbefaler kommunen generelt at aktiviteter for barn til og med 12 år holdes i gang.

Sist oppdatert: 22. november 2020