Oppdatert 3. april: Unormal smak og lukt på vannet

Det er ikke lenger noe unormal smak på vannet.

vannkran

Oppdatert 3. april:

Vi kan ikke lenger merke noen smak på vannet. Det samme skal gjelde for lukten på vannet. Vi avslutter derfor utspylingen fra ledningsnettet som har pågått i påsken.

Leveranse av vann fra Moss og Sarpsborg opphører og reservevannsforsyning settes tilbake i normalmodus.

Arkiv:

27. mars: Det er fremdeles smak og lukt på drikkevannet i deler av Fredrikstad.. Vannverket produsere nå vann uten smak, men det er fortsatt smak på vannet i bassenget ved vannverket hvor det er lagret ferdigprodusert vann.

For å bedre situasjonen mottar nå Fredrikstad en begrenset mengde vann fra vannverkene i Sarpsborg og Moss. Dette vannet forsyner Borge, Østre del av sentrum, østre del av Kråkerøy samt Hvaler.

I øvrige deler av kommunen er det fortsatt smak på vannet.

Det er iverksatt uttapping av vannet i høydebassenget samtidig som vannverket pumper inn nytt frist vann. Smaken vil derfor avta på sikt, men det er vanskelig å antyde når all smak på vannet er borte.

Vi vil på ny presisere at det ikke er farlig å drikke vannet.

Torsdag 22. mars oppstod det forstyrrelser i renseprosessen på vannverket. Dette medførte at ferdigrenset vann fikk en unormal smak. Det er likevel helt ufarlig å drikke vannet.

Alle målte parametere er godt innenfor kravet til trygt drikkevann. Feilen ble raskt rettet, men det er fortsatt noe av dette vannet igjen i kommunens ledningsnett. Smaken på drikkevannet er nå avtagende og vil gradvis bli borte.

Sist oppdatert: 03. april 2018