Min side Meld fra
Kontakt oss

Unge talenter hedret for valgvideoer

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad og Sarpsborg kommuner har kunngjort vinnerne av en filmkonkurranse, som oppfordrer unge til å stemme ved kommunestyrevalget.

Om lag fire av ti velger å ikke stemme ved lokalvalg. Fredrikstad og Sarpsborg kommuner har derfor tatt initiativ til en filmkonkurranse, der målet er å oppmuntre unge til å bruke sin stemmerett ved kommunestyre- og fylkestingsvalget den 11. september.

En jury bestående av representanter fra Glemmen videregående skole, valgansvarlige i Fredrikstad og Sarpsborg kommuner, samt kommunikasjonsansvarlige for valg i begge kommunene, og leder for ungdomsrådet i Sarpsborg, stod for kåringen. Juryen var imponert over deltakernes engasjement og deres evne til å tilpasse innholdet for å treffe målgruppen.

Fredag ble disse vinnerne kåret på Cafe Hanco:

1. plass - Gard Mikael Kile-Odén med «Sjakkbrikken»:
Gard har imponert med sitt kreative og engasjerende bidrag som formidler betydningen av stemmegivning på en overraskende og tankevekkende måte. Videoen trekker paralleller til sjakkens strategiske spill og kampen om makt.

2. plass - Marion Vogt Chylie og Kiria Maria Aune-Andersen med «18 år»:
Marion og Kiria har laget en video som berører betydningen av å bli myndig og ta ansvar for egen fremtid gjennom stemmegivning i politiske valg.

3. plass - Oliver Reitan Zinow med «Vinnerfølelsen»:
I en region som er opptatt av fotball, har Oliver har levert et sterkt bidrag som fokuserer på betydningen av vinnerfølelsen, som det å bruke stemmeretten gir.

Fredrikstad og Sarpsborg kommuner vil gjerne takke alle deltakerne for deres kreative bidrag og deres innsats for å engasjere unge velgere. Videoene blir publisert på sosiale medier fram til valget. En spesiell takk rettes også til fagleder mediefag, Tor Martinsen, og mediefaglærer Christoffer Urdal Pedersen for deres bidrag og støtte til konkurransen.

Sist oppdatert: 13. juni 2023