Min side Meld fra
Kontakt oss

Ung i sommerjobb

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Mohammed Hassan (17) fra Lisleby gleder seg til familieferie i Roma og å beskue Peterskirken på nært hold, men først venter to uker sommerjobb på biblioteket.

IMG_0018 (1) WEB.jpg

Mohammed er en av mer enn 40 ungdom som har fått jobb gjennom Fritid i Fredrikstads prosjekt Ung i sommerjobb. Med støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) bistår kommunen de unge med å finne en arbeidsplass noen uker i sommer. Ungdommene som får jobb skal jobbe på biblioteket, slik som Mohammed, i ulike barnehager og SFOer, på sykehjem, dagsenter, Fritid i Fredrikstad og Kiwi på Lisleby.

– Jeg hadde veldig lyst til å jobbe for å få jobberfaring og kjenne på arbeidslivet, sier Mohammed, som skal opp i andre klasse på studiespesialisering ved Frederik II, og på sikt håper å kunne studere medisin, eller noe innenfor helsefag.

– Det å få jobbe her hjelper meg å forstå samarbeid med andre, forstå hvordan arbeidslivet fungerer og se hvordan det er at noen setter krav til deg. Det er fint å få et ansvar, fortsetter han.

 

Andre år med prosjektet

 

Virksomhetsleder ved Fritid i Fredrikstad, Charlotte Sandberg, holder i Ung i sommerjobb og sørger for å koble unge sammen med en arbeidsplass. Hun mener prosjektet er viktig både for den enkelte og for samfunnet.  

– Dette er andre året vi gjør dette og ryktet har helt klart spredd seg. Det er flere unge som har kontaktet oss i år før vi i det hele tatt visste at vi hadde midler til dette og spurt om det var mulig å få jobbe i sommer. Det er helt klart et etterlengtet tilbud, sier hun.

– Det er mange unge som har søkt flere jobber og ikke fått noe. Da blir dette viktig erfaring å sette på CV når en skal søke igjen. Så tror jeg det fyller hverdagen til den enkelte med noe meningsfylt, og det tenker jeg er bra både for den det gjelder og for hele samfunnet, sier Charlotte.

– Så er noe av tanken med prosjektet er at nærmiljøet får noe tilbake, derfor ønsker vi å finne arbeidsplasser til ungdom i nærmiljøet. Kommunen står som arbeidsgiver og har ansvar for veiledning, oppfølgning og lønn. Så må arbeidsgiver gi opplæring, arbeidsoppgaver og en attest når ungdommen er ferdig med jobben, fortsetter hun.  

 

Viktig erfaring

IMG_0022WEB.jpg


Jobben på biblioteket er Mohammeds andre smakebit på arbeidslivet.

– I fjor sommer solgte jeg jordbær. Jeg har også søkt mange andre sommerjobber og deltidsjobber uten å få napp hittil så det er veldig fint å få jobbe her, sier han. Han er ikke i tvil om at denne type arbeidserfaring er nyttig for unge.

– Jeg synes det er veldig nyttig. Det er fint å få denne erfaringen tidlig så man skjønner hva man skal gjøre videre i livet og forstå hva det innebærer å jobbe, sier Mohammed.  


Gleder seg til ferie

 

IMG_0010WEB.jpg
Arbeidsdagen på biblioteket består blant annet av å sette på plass bøker som blir levert inn, gi boktips til lånere, gjør klar reserveringer og fjernlån. Boktips har Mohammed ikke noe problem med å hoste opp.

– Jeg liker å lese så jeg pleier uansett å være innom biblioteket et par ganger i måneden, forteller han. Når engasjementet på biblioteket er over, skal 17-åringen slappe av med venner, og på ferie med mor, far og to eldre søsken til Roma.

– Jeg gleder meg mest til å oppleve Peterskirken, forteller han før han tar en bunke med innleverte bøker under armen og setter dem tilbake på plass i hyllene.

Sist oppdatert: 30. juni 2022