Min side Meld fra
Kontakt oss

Tulle Ruth får Fredrikstads første kunstnerstipend

Det første kunstnerstipendet fra Fredrikstad kommune tildeles Tulle Ruth. Overrekkelsen skjedde i ettermiddag.

Det var en svært fornøyd og blid prisvinner Tulle Ruth som tok imot stipendet på 200.000 kroner onsdag ettermiddag. Det gjør at hun neste år blir frikjøpt 50 prosent fra stillingen sin som ergoterapeut i Fredrikstad kommune og kan satse på kunsten. 

– Fantastisk, sier hun. 

– Nå skal jeg jobbe for å få Fredrikstad som lydens by i 2023.

Tulle Ruth med pris.jpg

Kunstner Tulle Ruth i midten, storfornøyd og rørt over å bli tilbudt det første kunstnerstipendet til Fredrikstad kommune. Konstituert kultursjef, Tora Klevås (t.v) og utvalgsleder Erik Skauen (t.h).

Juryen besto av en kunsthåndverker, billedkunstner og kurator. Ingen av dem har sitt virke i Fredrikstad. Det kom inn 19 søknader og juryen var imponert over kvaliteten og variasjonen. 

Knirkende reinsdyr

Tulle Ruth har siden 2013 drevet landeveisgalleriet "Drive in for Lydkunst". Her har hun presentert mer enn 50 ulike nordiske og internasjonale kunstnere.

Hun har de siste årene arbeidet mye med verket "Spor". Det handler om en knirkende klikkelyd som reinsdyr lager med bakbenene og kommuniserer på den måten.

Konstituert kultursjef Tora Klevås synes det er en spennende prisvinner av det første kunstnerstipendet i Fredrikstad kommune. 

– Det er stor stas at kommunen kan bidra på denne måten. Nå får Ruth tid til å utvikle kunsten sin og vi gleder oss stort til dette, sier hun.

Nytt stipend

Det er første gang arbeidsstipendet blir delt ut av Fredrikstad kommune. Erik Skauen er utvalgsleder i kultur- og miljøutvalget, som behandlet utdelingen av stipendet på tirsdagens møte.

– Dette er et ledd i byens satsing på kunst og kultur og jeg er glad på Tulle Ruths vegne for at hun nå kan fordype seg i kunsten neste år, sier han.

Sist oppdatert: 29. september 2021