Min side Meld fra
Kontakt oss

Bli lærling i kommunen!

Esmaeel Al-Whsh anbefaler andre ungdommer å bli lærling, og ta fagbrev som helsefagarbeider hos Fredrikstad kommune.
Esmaeel Al-Whsh er lærling i Fredrikstad kommune.
For å komme seg rundt til brukerne i hjemmesykepleien, kjører Esmaeel Al-Whsh bil med Fredrikstad kommunes logo.

 

– Ingen dag er lik, og man lærer nye prosedyrer og kommer borti mange ulike pasientsituasjoner. Jeg personlig synes at det er veldig spennende og sosialt yrke der du blir godt kjent med pasientene og får brukt mye av kunnskapen fra skolen i praksis. Man blir aldri utlært, sier Esmaeel Al-Whsh.

I likhet med annet helsepersonell i Fredrikstad kommune er han iført blå uniform med navneskilt. Til høsten er han ferdig utdannet helsefagarbeider, etter to års læretid. Fra før hadde Esmaeel Al-Whsh gått to år på helsefag på Greåker videregående skole.

Som lærling innen helsefag får man varierende praksis og innsikt i ulike deler av omsorgstjenesten, blant annet sykehjem, hjemmesykepleie og tjenester til funksjonshemmede. Esmaeel har vært i hjemmesykepleien siden august i fjor.

 

Esmaeel Al-Whsh er lærling i Fredrikstad kommune.
– Jeg er oppvokst i en kultur med stor respekt for eldre, og det gir meg en god følelse å hjelpe dem. Jeg tenker at jeg hjelper min bestefar og bestemor, sier Esmaeel Al-Whsh, som er lærling i Fredrikstad kommune.

 

Vil bli sykepleier

– I hjemmesykepleien lærer man å jobbe selvstendig. Som lærling lærer jeg mye av kolleger med lang erfaring fra helsevesenet. Vi har et godt arbeidsmiljø og spennende og utfordrende arbeidshverdag. Det er godt tverrfaglig samarbeid i teamet vårt, forteller Esmaeel.

Tre av søsknene hans og én fetter har latt seg inspirere av Esmaeels valg og gått inn i helsesektoren. Den videre planen til Esmaeel er etter hvert å bli sykepleier.

Opprinnelig kommer Esmaeel fra Palestina, men er oppvokst i Syria. I 2017 kom han til Norge grunnet familiegjenforening. Esmaeel forteller at han jobber med mennesker i alle aldersgrupper.

– Jeg er oppvokst i en kultur med stor respekt for eldre, og det gir meg en god følelse å hjelpe dem. Jeg tenker at jeg hjelper min bestefar og bestemor, sier Esmaeel.

 

Esmaeel Al-Whsh er lærling i Fredrikstad kommune.
Navneskiltet viser at Esmaeel Al-Whsh er lærling i Fredrikstad kommune.


Vikens største enkeltstående lærebedrift

Fredrikstad kommune Vikens største enkeltstående lærebedrift og skal ha 167 aktive lærekontrakter innen 12 fagområder som helse, barn og ungdom, IKT- service, byggdrifter, brannforebygger, ernæringskokk, sikkerhet, service og administrasjon, gjenvinningsfaget, vaskeri, mediegrafiker og renholdsfaget. De to største fagområdene er barne- og ungdomsarbeiderfaget og helsefag med rundt 60 aktive lærekontrakter pr fag.

– Vi kan tilby deg gode læreplasser med engasjerte veiledere, kursdager og andre samlinger. Vi gir lønn under utdanning og mulighet for praksis i utlandet i flere ulike yrkesfag. Vi ønsker å ha lærlingene som kolleger når de er ferdige med fagbrevet, sier Ingar Løkkeberg Jansen, HR-rådgiver for lærlingeordningen i Fredrikstad kommune.

Lærlingestillingene finner du i Fredrikstad kommunes portal for ledige stillinger. Skriv lærling i søkefeltet, og du får opp ni ulike lærlingestillinger: Helsearbeiderfag, barne- og ungdomsarbeiderfag, service og administrasjonsfag, sikkerhetsfag, gjenvinningsfag, byggdrifterfag, ernæringskokkefag, brannforebygger og IT-driftfag. 

Du kan lese mer om lærlingeordningen her

Søknadsfristen er 15. mars.

 

 

Sist oppdatert: 09. mars 2022