Min side Meld fra
Kontakt oss

Travle tider på legevakta

Flere blir syke på denne tiden av året enn ellers, noe som gjør det ekstra travelt hos legevakta. – Vi minner om at legevakta er åpen for alle, men ikke for alt, sier Inger Marie Moksnes, avdelingsleder for legevakta i Fredrikstad.

Inger Marie Moksnes legevakta.jpg

Avdelingsleder Inger Marie Moksnes på legevakta.


Nå er vi i en periode der mange blir syke av luftveisinfeksjoner og omgangssyke. Om du blir så syk at du må ha akutt legehjelp, skal du selvsagt ta kontakt med legevakta.

– Men om tilstanden tillater at du venter til fastlegen åpner, oppfordrer vi til det. Det vil gjøre det enda lettere for oss å gi de alvorlig syke som tar kontakt så rask helsehjelp som mulig, sier Moksnes.

Ved sykdom eller skade som ikke kan vente til fastlegekontoret har åpent, skal du kontakte legevakta på 116117. Er det akutt og det kan stå om liv og helse, må du ringe nødnummeret 113.

Apoteket på Helsehuset er åpent alle dager i jula

Med unntak av helligdagene i jula, holder fastlegene åpent. Dersom fastlegen din har fri, kan andre ved fastlegekontoret eller en vikar hjelpe deg med veiledning eller behandling.

Har du ikke fått alle medisiner i hus, eller trenger nye? Apoteket ved siden av legevakta, Apotek 1 på Helsehuset på Kråkerøy, holder åpent hele jula fra kl. 15.00-17.00 på julaften og kl. 17.00-19.00 de andre helligdagene.

Dette apoteket er vaktapotek for hele Østfold, og har derfor åpent alle dager hele året.

Sist oppdatert: 19. desember 2023