Tora Klevås er tilsatt som ny biblioteksjef i Fredrikstad

Tora Klevås er tilsatt som biblioteksjef i Fredrikstad, etter at Ib Aarmo går av med pensjon over sommeren.

Klevås er fra Fredrikstad og er bosatt på Hvaler. Hun er utdannet i medievitenskap, historie og engelsk, og har siden 2016 vært kommunalsjef for organisasjon og stabsfunksjoner i Hvaler kommune. Hun har erfaring fra flere stillinger innenfor kommunikasjon, både som leder og som utvikler og rådgiver, både i offentlig og privat sektor.

- Tora har vist seg som en nytenkende leder med god forståelse og stort engasjement for bibliotekets rolle både i samfunnsbyggingen og i byutviklingen. Med henne får vi en erfaren leder som vil bidra til å videreutvikle folkebiblioteket til å bli en enda mer aktuell arena for våre innbyggere, samtidig som vi får et spennende ledertilskudd til Kulturetaten, sier Ole-Henrik Holøs Pettersen, etatsjef for Kulturetaten i Fredrikstad kommune.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å forme fremtidens bibliotek i Fredrikstad sammen med dyktige medarbeidere, politikere og innbyggere i Fredrikstadsamfunnet. Biblioteket er en viktig arena for kommunens møte med innbyggerne og en base
for kunnskap, kultur, utvikling og integrering, - sier Tora Klevås, nytilsatt biblioteksjef i Fredrikstad kommune.

Om Fredrikstad bibliotek

Fredrikstad bibliotek er en av seks virksomheter i Kulturetaten i Fredrikstad kommune. Virksomhet bibliotek består av hovedbiblioteket i sentrum, Onsøy bibliotek og Østsiden bibliotek. I løpet av høsten åpner også et nytt fritidstilbud for ungdom i Litteraturhuset i sentrum som vil bli et samarbeid mellom biblioteket og fritidsklubbene. Virksomhet bibliotek har ca 30 medarbeidere. Til høsten starter også et utredningsarbeid om fremtidens bibliotekløsninger i Fredrikstad.

Sist oppdatert: 29. juni 2019