Min side Meld fra
Kontakt oss

Topplederjobb snart ledig i kommunen

Kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold starter nå jakten på en ny direktør til kommunens ledergruppe. Bente Meinert, som i dag er direktør for Seksjon for kultur, miljø og byutvikling, går av med pensjon våren 2021

 

Nina Tangnæs Grønvold

– Fredrikstad kommune mister en dyktig og erfaren toppleder og en god fagperson når direktør Bente Meinert nå velger å gå av med pensjon. Hun leder en seksjon i kommunen som er sentral i utviklingen av Fredrikstadsamfunnet. Bente er også en viktig støttespiller og sparringspartner for meg, og en utrettelig pådriver for kontinuerlig forbedring. Jobben er hektisk, så jeg forstår samtidig godt at hun etterhvert ønsker å trekke seg tilbake, og nyte livet med mann, barn og barnebarn, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.  

Bente Meinert har ledet Seksjon for kultur, miljø og byutvikling (KMB) siden våren 2016. Hun går av med AFP fra 1. mai 2021. Meinert sier det har vært spennende år i Fredrikstad kommune.  

Bente Meinert

– Det har skjedd veldig mye i Fredrikstad de siste fem årene, som jeg har hatt stor glede av å være en del av. Vi har feiret byjubileum, vi har blitt kåret til Norges mest attraktive by, vi har hatt stor skutefest. Bare nå det siste året har vi fått på plass ny arealplan, klimaplan, en etat som skal jobbe for å få oss mer aktive, ny satsing på sykkel, og vi har fått inn god og viktig kompetanse på byutvikling, samt regulering og byggesak. Min etterfølger kan vente seg mange spennende arbeidsdager framover, sier Meinert.  

Hun forklarer at hun ønsker å fratre stillingen for å få mer tid til å dyrke interesser som kulturopplevelser og friluftsliv, til å nyte alt det Fredrikstad har å by på, samt mer tid med familien.  

Kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold skal snart utlyse direktørstillingen, og håper å få på plass en god erstatter for Meinert.  

– Jeg ser etter en toppleder som vil lede an i utviklingen av Fredrikstadsamfunnet, og sammen med kommunedirektørens ledergruppe ta et helhetlig ansvar for å sikre økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft både i kommuneorganisasjonen og i samfunnet. Seksjon for kultur, miljø og byutvikling skal stå i spissen for mange store samfunnsorienterte prosesser de neste årene. Den nye direktøren vil få ansvar for sentrale oppdrag, og for et ambisiøst og kompetent lag av ledere og medarbeidere, sier kommunedirektøren.  

Etter en konstitueringsperiode tiltrådte Nina Tangnæs Grønvold formelt stillingen som kommunedirektør fra desember 2019, og rekrutterte i 2020 fire nye direktører til kommunedirektørens ledergruppe, inkludert sin egen etterfølger på helse- og velferdsområdet.

Sist oppdatert: 27. januar 2021