Min side Meld fra
Kontakt oss

Tok et iskaldt bad for folkehelsa

Hun er innebandy-avhengig og tar utfordringer på strak arm. Møt Marianne Storm fra Fredrikstad Aktivitetsråd i denne podkasten om aktivitet og bevegelse i hverdagen.

Her kan du høre podkasten med Marianne Storm i Fredrikstad Aktivitetsråd og programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad

Gåturen har såvidt begynt da den blir avbrutt av lek i treningsapparatene på Værstetorvet. Programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad tester armstyrken mens daglig leder Marianne Storm i Fredrikstad Aktivitetsråd heier på Anne, som synes hun er litt svak.

– Ikke snakk ned deg sjøl! Du er jo nydelig, da. Det skal du ha, sier den daglige lederen med begeistring og entusiasme.

Innebandy-avhengig siden tenårene

Marianne Storm har ikke vært aktiv hele livet, selv om hun sier mange tror det.

– Jeg var en "late bloomer" og fant idretten min først som 15-åring. Og jeg er fortsatt innebandy-avhengig, sier hun.

Men det er ikke bare innendørs aktivitet og idrett som står på programmet for den sprudlende daglige lederen. 

– Vinterbade, for eksempel, er noe jeg aldri trodde jeg skulle gjøre!

Det er takket være nedstengningen under koronaen at det skjedde.

– Badesjefen Glenn ville promotere det å svømme, men at det var vanskelig med stengte haller. Så da laget jeg en konkurranse der det var om å gjøre å bade ute. Og da ble jeg jo utfordret tilbake!

Det var en iskald opplevelse rent fysisk. Men mye varme blant gjengen.

– En badegruppe inviterte meg til dem og møtte meg med et smil. Jeg husker jeg frøs, og da var det noen som helte lunka vann over bena mine. I tillegg fikk jeg låne vottene til noen andre. Det var en så nydelig omsorg!

Storm har fortsatt med vinterbading og sier hun gruer seg hver gang. Men at det gir en god mestringsfølelse. Hun sier det ikke er alle som bør bade i iskaldt vann.

– Har du hjerteproblemer, må du unngå det.

Dette er Aktive Fredrikstad

  • Et program der målet er å øke hverdagsaktiviteten og bevegelsen i befolkningen. Det skal føre til en ISO-sertifisering av Fredrikstad som en by i nettverket Global Active City.
  • Det er Fredrikstad kommune som har tatt initiativet og etablerer programmet.
  • Med tiden vil andre aktører bli med i et partnerskap. Høgskolen i Østfold er allerede partner og det jobbes med å få på plass flere.
  • Programleder for Aktive Fredrikstad er Anne Skauen.
Sist oppdatert: 26. april 2022