To nye koronadødsfall ved Glemmen sykehjem i Fredrikstad

Smitteutbruddet ved Glemmen sykehjem har ført til to nye dødsfall. Onsdag kveld 13. januar døde en mann i 90-årene. Torsdag 14. januar døde en kvinne i 80-årene.

corona_lite.png

Denne saken ble publisert torsdag 14. januar 2020.

Av 75 beboere er 12 registrert som smittet i utbruddet som startet i romjulen. Fem av beboerne som fikk påvist covid-19, lever ikke lenger.

– Dette er trist, og særlig for familiene som har mistet sine kjære. Situasjonen viser hvor fort det blir alvorlig når smitte kommer inn på et sykehjem. Ledelse og ansatte gjør sitt for å hindre smitte, men samtidig er det utfordrende når smittesituasjonen i samfunnet er som den er, sier Birgitte Skauen Kopperud, etatssjef for omsorgssentre i Fredrikstad kommune.

12 ansatte på Glemmen sykehjem har testet positivt. I henhold til retningslinjene til Folkehelseinstituttet blir alle beboere og ansatte på sykehjemsavdelinger med smitte testet hver tredje dag i løpet av periode på ti dager.

– Målet er at vi raskere kan fange opp smitte hos helsepersonell uten symptomer og dermed forebygge smitte av beboere og andre ansatte. Fra neste uke etablerer vi et testteam som vil teste alle ansatte ved hele sykehjemmet hver uke. Det er i henhold til Folkehelseinstituttets retningslinjer, sier Skauen Kopperud.

Glemmen sykehjem er stengt for besøk til berørte avdelinger. Også Rolvsøy sykehjem ble i dag stengt etter at en ansatt trolig er blitt smittet av koronavirus.

Andre sykehjem i Fredrikstad kommune er åpne for besøkende, men besøksreglene må følges. Reglene innebærer at sykehjemsbeboere i Fredrikstad kun får ha én eller to nærkontakter i løpet av 14 dager. I første omgang gjelder reglene til og med 18. januar.

– Jeg vil gjerne rette en stor takk til pårørende for godt samarbeid i en vanskelig tid. At pårørende har fulgt smittevernreglene og retningslinjene vi har for besøk på kommunens sykehjem har vært avgjørende for å begrense smitten, sier Skauen Kopperud.

Totalt er det avdekket 18 nye koronasmittetilfeller i Fredrikstad torsdag 14. januar. Kommunen har over lengre tid hatt høye smittetall. Det er viktig at alle innbyggere følger smittevernreglene for å få ned smitten i kommunen.

Sist oppdatert: 15. januar 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.