Min side Meld fra
Kontakt oss

Tillitsvalgte positive til budsjettet

Tillitsvalgte er positive til flytting av Fredrikstad korttidssenter og Torsnes sykehjem til nye Onsøyheimen.

FORNØYDE: Fra venstre Lasse Enersen, hovedtillitsvalgt Fagforbundet, Heidi Marie Eriksen, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet, Hanne K. Jacobsen, hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund, Ole Martin Kolberg, hovedtillitsvalgt for Fellesorganisasjonen (FO) og Marte W. Røed, hovedtillitsvalgt for Norsk Ergoterapeutforbund.

– Tiltakene er noe vi tidligere har etterlyst. Så det er sånn sett en gladmelding, samtidig som vi ser at det kan bli vanskelig for mange, sier Heidi Marie Eriksen, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet.

Ole Martin Kolberg, hovedtillitsvalgt for Fellesorganisasjonen (FO), påpeker at tiltakene i det nye budsjettet støttes av samtlige tillitsvalgte i Fredrikstad kommune.

«Kortvarig smerte, langvarig glede», lyder karakteristikken til Hanne K. Jacobsen, hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund.

– Vi er nødt til å gjøre noen grep. Dette er det klokeste vi gjør med de midlene vi har, sier Jacobsen.

– Det blir omstillinger, men det blir ikke oppsigelser. Dette er en klok avgjørelse med tanke på økonomi, selv om det kan være tøft for de ansatte, sier Eriksen.

– Korttidssenteret er i dag et minisykehus. Korttidssenteret er slusen fra sykehuset og ut til tjenestene våre. Hvis ikke denne slusen fungerer optimalt, går det utover tjenestene våre, sier Jacobsen.

Jacobsen ser for seg at et senter i nye lokaler vil gi et bedre tilbud til pasientene.

Marte W. Røed, hovedtillitsvalgt Norsk Ergoterapeutforbund, håper det vil bli mulig å jobbe mer med hverdagsmestring på korttidsplassene.

De tillitsvalgte ser også for se økt fokus på kommunens heltidssatsing når man starter helt på nytt.

De tillitsvalgte er også positive til flyttingen av Torsnes sykehjem til nye Onsøyheimen.

– Vi ønsker ikke at små sykehjem skal ha dårligere tilbud. Vi vet at nye enheter er attraktivt for å rekruttere nyansatte, og håper at det kan friste spesielt sykepleiere, som vi i dag sliter med å rekruttere.

Trepartssamarbeidet, som er et samarbeid mellom tillitsvalgte i kommunen, administrasjonen og politikere, trekkes fram av de tillitsvalgte. Nå håper de å få politikerne med på vanskelige, men nødvendige vurderinger.

Sist oppdatert: 27. oktober 2021