Tillatt med innendørsaktiviteter igjen

Fra og med i dag er det igjen tillatt med innendørs fritidsaktiviteter for unge under 20 år.

Mandag 3. mai går barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler i Fredrikstad fra rødt til gult tiltaksnivå.

Samtidig åpnes det for innendørs fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år.

– Det er svært viktig for barn og unge at fritidsaktiviteter nå kan foregå som normalt. Vi håper at denne perioden før sommerferien både gjør at barn og unge får flere gode sosiale opplevelser, og at det kan hindre frafallet fra fritidsaktiviteter, som har økt gjennom koronaperioden, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

Vær ute hvis det er mulig

Smitterisikoen er imidlertid fortsatt lavere ved gjennomføring av aktiviteter utendørs enn innendørs.

– Hvis det er mulig å gjennomføre hele- eller deler av fritidsaktiviteten utendørs, vil vi oppfordre til dette, sier kommuneoverlege Berit Løkken Finess.

Men hvis det ikke er mulig, bør aktiviteten gjennomføres innendørs.

Veiledere og regler

Råd til om hvordan gjennomføring av fritidsaktiviteter for barn og unge kan gjennomføres på en smittevernmessig forsvarlig måte finnes på folkehelseinstituttets nettsider, samt i egne veiledere for kultur- og idrett:

Fredrikstad kommune er underlagt strenge smitteverntiltak, sammen med resten av Viken fylke. Regler for Fredrikstad kommune vil derfor kunne avvike fra nasjonale regler. Dette gjelder for eksempel for arrangementer.

For hva som gjelder i Fredrikstad kommune, se kommunens nettsider.

Sist oppdatert: 03. mai 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.