Min side Meld fra
Kontakt oss

Tilfeller av mutert virus påvist i Nordre Follo

Fredrikstad kommune følger situasjonen, er i dialog med nasjonale myndigheter og vurderer tiltak.

Sent fredag ettermiddag deltok kriseledelsen i Fredrikstad kommune på møte om situasjonen i Nordre Follo. Statsforvalteren i Oslo og Viken arrangerte møtet. Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og representanter fra kommunene i Oslo, Viken og omegn deltok også.

Nasjonale myndigheter arbeider nå med å avklare tiltak for Nordre Follo og nabokommunene.

Kriseledelsen i Fredrikstad følger situasjonen nøye, er i dialog med nasjonale myndigheter, og vurderer fortløpende behovet for å iverksette strengere smitteverntiltak også her. Det er så langt ikke besluttet nye tiltak for Fredrikstad kommune.

- Nasjonale helsemyndigheter vurderer situasjonen som alvorlig. Nordre Follo kommune har stengt helt ned, og det planlegges nå inngripende tiltak også for nabokommunene. Fredrikstad kommune følger situasjonen tett. Foreløpig er det ikke foreslått nye tiltak for våre innbyggere, men dette kan endre seg i dagene som kommer. Inntil videre ber vi folk i Fredrikstad om å følge de reglene som gjelder her, og være nøye med de grunnleggende smittevernreglene – avstand, håndvask og å holde seg hjemme og teste seg ved symptomer, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Sist oppdatert: 22. januar 2021