Min side Meld fra
Kontakt oss

Tildelt årets kunstnerstipend

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Årets arbeidsstipend for kunstnere tildeles Linda Spaun Hauglie. Leder av kultur- og miljøutvalget, Erik Skauen, overrakte stipendet på Østfold kunstsenter lørdag ettermiddag.

– Dette er helt fantastisk og betyr så mye for videre jobbing fremover, sier Linda Spaun Hauglie.

– Jeg jobber hardt for å opprettholde et høyt nivå. Jo mer tid jeg har på verkstedet, jo høyere kvalitet og mer produksjon vil jeg klare å opprettholde. Det er helt fantastisk at jeg nå får jeg mulighet til det en lang tid fremover, sier en rørt prisvinner.

Arbeider med tekstil og vev

Arbeidsstipendet deles ut av Fredrikstad kommune og er på 200.000 kroner. Det skal gå til en kunstner som er bosatt i Fredrikstad, og som jobber aktivt med visuell kunst som profesjon.

Hauglie arbeider hovedsakelig med tekstil og vev, og kultursjef Tora Klevås gleder seg til å se mer kunst fra henne fremover. 

– Vi er glade for å kunne bidra til at Hauglie kan fordype seg i kunsten det neste året, sier Klevås.

Juryens begrunnelse

Juryen består av tre kunstfaglige representanter oppnevnt av Østfold kunstsenter (ØKS). Årets jury har bestått av Lars Aurtande, Tora Endestad Bjørkheim, og Cathrine Constanse Gjelsnes. Ingen av dem har sitt virke i Fredrikstad.

«Linda Spaun Hauglie jobber ambisiøst og målrettet med veven som verktøy. Hun har en uttalt interesse for å undersøke materialmøter, da spesielt mellom tekstil, metall og leire. I juryarbeidet har vi vektlagt Hauglies vilje til å eksperimentere og hennes åpne holdning til hvordan materialene hun bruker kan bearbeides og formes - alene eller i kombinasjon med andre. Vi setter også stor pris på hennes evne til nyskaping og samarbeid i nærområdet på leting etter nye visuelle uttrykk», heter det i juryens uttalelse.  


Juryen har bestått av Lars Aurtande, Tora Endestad Bjørkheim, og Cathrine Constanse Gjelsnes. 

Sist oppdatert: 19. juni 2022