Tilbyr drop-in vaksinering for første dose

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
I uke 29 og 30 kan Fredrikstad-innbyggere over 18 år, som enda ikke har fått dose en av koronavaksinen, komme innom vaksinasjonssenteret uten avtale.

vaksine-covid-web.jpg

Alle over 18 år som kommunen har oversikt over, har nå fått tilbud om vaksine.

– Har du ikke fått tilbud nå og ønsker vaksine, må du ta kontakt med oss, sier kommuneoverlege Guro Steine Letting.

Haster

Hun forteller at Fredrikstad kommune har sendt SMS til alle over 18 år som er registrert med mobilnummer i offentlig registre. Det er sendt brev til de som ikke er oppført med mobilnummer. Det er allikevel en del som ikke har satt seg i kø til å ta koronavaksinen.

– Det begynner å haste for de som enda ikke har fått dose nummer én. Slik det ser ut nå, vil vaksinene Fredrikstad får framover i all hovedsak være andregangsdoser. Dersom en velger å takke nei til første vaksinedose nå, kan det ta tid før en får tilbudet igjen, fortsetter Letting.

Drop-in

For å forenkle vaksinering for de som enda ikke har fått første dose, vil det være mulig å stikke innom vaksinasjonssenteret mandag, onsdag og fredag i ukene 29 og 30, klokken 8:30 – 15:00

– Da kan alle som er bosatt i Fredrikstad over 18 år, og som enda ikke har fått dose én, bare komme innom uten avtale så får de vaksinen, sier kommuneoverlegen.

Ønsker du vaksine i uke 28 er det kun timebestilling. Da må du ringe vaksinasjonssenteret på telefon  69 38 11 08, eller registrere deg på nett

– Vi kan kun tilby drop-in på de tre ukedagene, mandag, onsdag og fredag, i ukene 29 og 30. Hvis du kommer på drop-in må du også beregne litt ventetid, understreker Letting.

Hun sier at vaksinering på drop-in blir utfra «først til mølla-prinsippet».  Drop-in gjelder kun dose én. Har du allerede fått første dose, må du vente til din oppsatte time med å ta dose to.

Få vaksine

Er du over 18 år, bosatt i Fredrikstad, og har enda ikke fått dose én av koronavaksinen, menn ønsker det, må du ta kontakt med kommunen. Slik gjør du det.
Det er tre alternativer:

• Registrert deg digitalt og få en time
  • Ring oss på 69 38 11 08 og få en time
  • Kom innom vaksinasjonssenteret på Dokka 1 (rett over Værstebrua på Kråkerøy-siden) og få vaksine uten avtale. NB! Dette gjelder kun i uke 29, 30, på ukedagene: mandag, onsdag, fredag, klokken 08.30-15.00

Åpningstider Drop-in

Uke 29

Mandag 19. juli, klokken 08.30-15.00

Onsdag 21. juli, klokken 08.30-15.00

Fredag 23. juli, klokken 08.30-15.00

Uke 30

Mandag 26. juli, klokken 08.30-15.00

Onsdag 28. juli, klokken 08.30-15.00

Fredag 30. juli, klokken 08.30-15.00

Sist oppdatert: 12. juli 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.