Min side Meld fra
Kontakt oss

Tidvis noe ventetid på byferga i sommer

Mange sommergjester og arrangementer gjør at det nå er ekstra stor pågang av passasjerer på byfergene. Det gjelder spesielt for byferga som kjører mellom Gamlebyen, Smertu, sentrum, Værste, Gressvik og Ålekilene.

Etterspørselen er periodevis større enn det vi greier å ta unna med de ordinære rutetidene. Det betyr at du kan oppleve og måtte stå over en eller flere avganger fordi ferga er full. Byfergene har lov til å ta med maksimalt 50 passasjerer.

Ingen ekstraferger og fergeverter
- Vi har stor forståelse dersom dette skaper noe frustrasjon blant våre passasjerer, sier fungerende direktør i Seksjon for teknisk drift, Stein D. Laache. På grunn av kommunens anstrengte økonomiske situasjon, har vi i sommer ikke satt inn ekstraferger og fergeverter ved fergestedene. Dette går dessverre utover fergetilbudet, og det beklager vi, sier han.

Passasjertellingen starter ved endestasjonene Gamlebyen og Ålekilene
Noen har lurt på om vi ikke kan bytte på hvilke fergesteder vi kjører forbi når noen må stå over flere avganger. Slik fungerer det ikke.
- Vi følger fergerutene og slipper på og av passasjerer underveis slik at det til enhver tid er maksimalt 50 passasjerer på ferga. Det er ferietid, og vi oppfordrer folk til å vise køkultur og samtidig litt forståelse for situasjonen, sier Stein D. Laache.

Elvecruise
Mange av passasjerene ønsker også å ta et «minicruise», for eksempel fra Gamlebyen til Ålekilene med retur til Gamlebyen. Det er helt ok, men alle passasjerer skal ut av ferga og stille seg i køen på nytt på hver endestasjon (Gamlebyen og Ålekilene). Spesielt på sommeren og helgedager må man påregne å få et stopp i cruiset og vente til neste ferge fordi den ferga man var med blir fylt opp av allerede ventende passasjerer. 

Byferga

Sist oppdatert: 15. juli 2022