Min side Meld fra
Kontakt oss

Fortsetter takseringen frem mot sommeren

Mange eiendommer er taksert, men fortsatt er det noen igjen. Derfor kan det hende du møter en takstmann i hagen din hjemme eller på hytta.

Ikke bli redd hvis det plutselig står en person med refleksvest i hagen din på høylys dag. Det er ikke en kikker, men en takstmann som er på besøk i forbindelse med ny taksering av alle eiendommene i kommunen. Takstmannen vil prøve å gjøre seg til kjenne, og det er ikke farlig å snakke med dem. De er der for å gjøre en jobb.

Sommer og sol web.jpg

37.000 eiendommer
Det er profesjonelle takstmenn som gjør denne jobben på rundt 37.000 eiendommer. Det er ikke mulig å sette noen tidsplan på når takstmannen er på din adresse, men fram mot sommeren vil det gå takstmenn i følgende soner:

Boliger:
⦁ Rød/Oksviken

Fritidseiendommer:
⦁ Vikane
⦁ Oksviken / Faratangen
⦁ Humlekjær
⦁ Roppestad / Husvik

I tillegg pågår det taksering på næringseiendommer i hele kommunen. Det er også taksering av privateiendommer andre steder i kommunen.

 

Har ID-kort

Takstmennene er engasjerte av kommunen for å gjøre dette arbeidet. De skal foreta en utvendig besiktigelse av eiendommen, kvalitetssjekke om det står riktige mål i matrikkelen og eventuelt ta nye mål.

Det skal også tas bilder av huset og eiendommen slik at politikerne har et best mulig grunnlag når de skal fastsette skattetaksten. Dette står hjemlet i eiendomsskatteloven.

Takstmennene skal være utstyrt med en refleksvest med Fredrikstad kommunes logo, et ID-kort fra Fredrikstad kommune og et nettbrett der informasjonen plottes inn.

Sist oppdatert: 04. juni 2021